Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kumarice za vlaganje
-
- Site Admin
Kumarice za vlaganje
(Prenos iz arhiva)
-
Marija, letos imajo kar težave z kumaricami. Sploh če si semena sejala direkt v zemljo na vrtu. Moji mami so letos tudi vse polži pojedli, pravi da jih je že trikrat sejala. Jaz si tako za buče, kumare, lubenice,melone pripravim v sadike v setvenih ploščah. Sem se naučila, saj imam težko zemljo, vlažno in mi dostikrat kaj zgnije, pošre...letos je polno polžev..
Sadike so vse lepe, zastrte s slamo, plezajo po mreži in nastavljenih je polno malih kumaric. Sem jih prav z namenom vlaganja letos nasadila okoli 20 sadik in še okoli 10 sadik solatnih._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Sadike so vse lepe, zastrte s slamo, plezajo po mreži in nastavljenih je polno malih kumaric. Sem jih prav z namenom vlaganja letos nasadila okoli 20 sadik in še okoli 10 sadik solatnih._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
-
Hja nastane lahko problem, da ti ne vzklijejo, zato pa raje razkiraš denar za malo boljše semena in nimaš problema z tem. meni so do zdaj od 4000 sadik vse vzklile, potem sem kupil dodatne cenejše seme in ena četrtina sadik ni vzklilo.
Rastejo vredu, ampak imam problem na njivi z krtami, ter miši ki mi kar jejo stebla sedaj ko jih že pobiram..._________________Pridelava zelenjave
Rastejo vredu, ampak imam problem na njivi z krtami, ter miši ki mi kar jejo stebla sedaj ko jih že pobiram..._________________Pridelava zelenjave
Letos razmišljam, da bi poskusili s kumarami za vlaganje.
Ker jih doma še nismo sadili bi prosil za kakšen nasvet.
Katero sorto? Sem že hotel kupiti semena in presenečen, obstaja več sort.
Koliko sadik, da bomo sproti vlagali?
Kako pobiramo in nato vlagamo? verjetno jih je potrebno pobirati vsaki dan in nato shranjevat dokler se ne zbere neka količina? Jih hranite v hladilniku?
Kako jih vlagate? 1:3 kis-voda?
In koliko časa kuhate, da ostanejo čvrste?
Ker jih doma še nismo sadili bi prosil za kakšen nasvet.
Katero sorto? Sem že hotel kupiti semena in presenečen, obstaja več sort.
Koliko sadik, da bomo sproti vlagali?
Kako pobiramo in nato vlagamo? verjetno jih je potrebno pobirati vsaki dan in nato shranjevat dokler se ne zbere neka količina? Jih hranite v hladilniku?
Kako jih vlagate? 1:3 kis-voda?
In koliko časa kuhate, da ostanejo čvrste?
Peter: ravno v čas največje dejavnosti na vrtu je padlo tole vprašanje. Po dnevnem obisku in oglašanjih vidim, da časa za računalnik zmanjkuje. Zato za začetek le moje razmišljanje. Upam, da se oglasi še kdo.
Jaz gojim kar TELE.
Pred leti sem jih, a smo navajeni okusa onih zgoraj, tega mi pa nikakor ni uspelo doseči. Pa tudi prostora na vrtu je zmanjkalo. Kupi dve ali tri sorte, seme kumar ostane kaljivo vsaj 5 let, morda še dlje, sčasoma boš lahko porabil vse. Razen, če se ti bo katera od sort posebej priljubila. Če ne bo hibrid, lahko eno pustiš semeniti, če se ne boš naveličal čakati, da dozori.
Pobiranje pa kar vsakodnevno, če hočeš vlagati primerno male.
O vlaganju za začetek TOLE. Kaj več bodo upam povedali ostali.
Jaz gojim kar TELE.
Pred leti sem jih, a smo navajeni okusa onih zgoraj, tega mi pa nikakor ni uspelo doseči. Pa tudi prostora na vrtu je zmanjkalo. Kupi dve ali tri sorte, seme kumar ostane kaljivo vsaj 5 let, morda še dlje, sčasoma boš lahko porabil vse. Razen, če se ti bo katera od sort posebej priljubila. Če ne bo hibrid, lahko eno pustiš semeniti, če se ne boš naveličal čakati, da dozori.
Pobiranje pa kar vsakodnevno, če hočeš vlagati primerno male.
O vlaganju za začetek TOLE. Kaj več bodo upam povedali ostali.