Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mravlje

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Andrej, poskusi z zalivanjem okolice rastline s snovjo, ki jim smrdi - pripravki (cajcki) iz poprove mete, sivke... (baje tudi kis) - lahko tudi po rastlini.
Sam bi jih zalil z zelo razredcenim domacim mlekom (voda, mleko) - se mi zdi, da dela cudeze.
Ali pa bi uporabil kombinacijo... (kaksnih strupov pa pri nas ni).

ps.: tudi kavna usedlina naj bi bila dobra...
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Odlična antipropaganda za mravlje je tudi čilijev prah - preverjeno na domačem vrtu. Ne vem pa, koliko je učinkovitost odvisna od jakosti (~skovilov) samega prahu. Jaz sem trosil s prahom iz nuklearcev (Jolokia, Scorpion, 7 pot). Kjer je že bilo gnezdo, sem obsul kar po njem in okoli njega, sicer pa okoli gredic. Tudi polžev tam potem ni bilo._________________go with your instinct to live as you want
Odgovori