Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mravlje

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Mravlje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

V loncu imam fourberry in včeraj sem opazila pri cvetovih in popkih ogromno mravelj. Posula sem s cimetom, pa mravelj to ni odgnalo. Nekje sem prebrala, da mravlje jedo mešanico sode in sladkorja v prahu in to jim potem škodi. Zato sem zjutraj vse skupaj posula še s to mešanico, precej na debelo. A mravlje so še vedno tam, kjer so bile in žive. Še nikoli na nobeni rastlini nisem videla toliko mravelj na kupu. S čim naj še poskusim, da se jih znebim?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Stresi ga ven iz lonca, znabiti, da imajo v njem gnezdo. Po mojih izkušnjah gredo posebej spomladi zelo rade tja, kjer je dobro ogreto. Potem pa cimet še po koreninah in bi jih skoraj moralo odgnati.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Nisem še imela invazije mravlj in nimam osebnih izkušenj - naj bi bil učinkovit borax:
https://www.youtube.com/results?search_query=borax+ant+killer

Ni veliko možnosti, da ga pri nas kupiš Sad. Jaz ga imam nekaj, če se boš odločila za kakšen recept.
Uporabniški avatar
Plamenka

Ga bom najprej stresla iz lonca, saj je res verjetno, da so v zemlji, ker toliko mravelj na eni rastlini je nenavadno.
Uporabniški avatar
Plamenka

Mravelj danes ni več na fourberryju. Najbrž so rabile samo malo več časa za odhod. So pa prinesle nekaj uši, a mislim, da bo to obvladljivo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

figula je napisal/a:
bi bil učinkovit borax:... Ni veliko možnosti, da ga pri nas kupiš Sad.
Prodaja ga Samson v Kamniku._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

o, hvala lpmami, vidim, da imajo zanimiv in širok spekter izdelkov Smile
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Na povezavi, ki jo je pripela Figula, povejo, da zmešamo enako količino sladkorja in boraksa, raztopimo v vodi in nalijemo v plitko posodico, recimo pokrov od plastičnega lončka za skuto. Nastavimo na mesto, kjer prihajajo mravlje. Sladkor jih privabi, da popijejo tudi boraks, odidejo po svoji poti in se ne vrnejo več (beri: mrtve ne morejo). Opozori še na točno razmerje pol-pol, saj če je boraksa preveč, tekočine ne bodo zaužile._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

hvala, da si recept prevedla namesto mene srčki
včasih sem preveč površna Embarassed ....
Odgovori