Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2016

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kaj si ti misliš Metuljc, da si edina, ki bi z velikim veseljem opravila to delo?
heheh
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
JOHNNY

Odgovor Napisal/-a JOHNNY »

jaz tako al tako samo nabiram potem pa vse potalam
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

JOHNNY je napisal/a:
jaz tako al tako samo nabiram potem pa vse potalam
Uf, ko bi jaz imela kakšnega takšnega v bližini Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
JOHNNY

Odgovor Napisal/-a JOHNNY »

jih je kar veliko takih ampak ponavadi dobijo tisti ki same ne morejo v gozd
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Sem šel danes po službi nakopat dve vreči gozdne zemlje, pa si nisem mogel kaj, da ne bi še malo na hitro pogledal za gobami.
Našel dva ( bolj bedna ) jurčka in eno kostanjevko. Ja, pa še nekaj lisičk in eno borovo grivo.

V prejšnjih letih bi tako skromno bero kar zamolčal. Razz

Res sem razočaran nad letošnjo gobjo sezono, predvsem tukaj - v okoliških gozdovih.
Ne vem, kaj se dogaja ? Vsako leto manj... Tudi ostali lokalni iskalci temu pritrjujejo.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Citiram:
Tudi ostali lokalni iskalci temu pritrjujejo

Pritrjujemo tudi ne tako lokalni iskalci. Letos so tod okoli skoraj prazni gozdovi. Tudi marele smo jedli samo enkrat.

Poleg tega, da se je po gozdu sploh težko prebijati čez in pod in mimo padlih dreves in vej. Zelo žalostno Crying or Very sad .
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

[quote="figula"]
Citiram:

Poleg tega, da se je po gozdu sploh težko prebijati čez in pod in mimo padlih dreves in vej. Zelo žalostno Crying or Very sad .

Ja, no... ponavadi sem največ našel v raznih ozkih, strmih in vlažnih grapah, kjer spodaj tečejo potočki.
Že tako je bilo tam malce težje hoditi in vsakdo lezel tja, zdaj pa je sploh groza, ker največ hlodov in vejevja leži prav tam
in moraš biti kar malo tarzana, da se prebiješ skozi. V suhem se še občasno grem te igre, v mokrem je pa prenevarno ...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Glede na to, koliko vrst gob je mikoriznih, je precej verjetno, da so posledice žleda, podlubnikov in še česa, vidne tudi pri njih (pravzaprav nevidne, ker gob ni).
nsns

Odgovor Napisal/-a nsns »

Da je letos manj gob se strinjam. So me pa v nedeljo na njivskem parkirišču PRVIČ pričakali kukmaki . Res da jih je bilo samo za en obrok so pa le bili.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

nsns, živijo pozdrav .

Lepa bera, čestitam! Znanka je v bila v nedeljo na izletu v Logu pod Mangartom in prinesla za spomin 3 lepe dežnikarice. Pri nas pa nič. Tudi najbolj vztrajni najdejo le komaj kakšno lisičko na bolj vlažnih terenih.
Odgovori