Prvo leto sem imel v njem sadike, napolnil z vodo in postavil 1/2 dneva izpostavljeno soncu ter šel na morej. Ko sem prišel nazaj so vse rastlince pomrle ker - so se skuhale ( v sicer dovolj vode). Izolacija okrog se mi ne zdi slaba, ker problem je, da se segreva ravno skozi stene.
Nekako se mi zdi, da je premalo zemlje za paradajzke. Imel pa sem v njih jagode in so kar lepo delale.
Lansko leto sem jih imel v predelani plastični kanti cca 9lit - z zalogo vode 1lit. in je Yelow currant lepo delal.
![](http://shrani.si/f/D/9M/3MBo9qvY/zalogadsc00310.jpg)
Tako kot za organko, le daj ima notranja kanta izrez na sredini v katerega se vstavi naluknjan plastični lonček, ki sega do dna. Tako se napolni zemlja v notranji lonček in v sredini še do dna in se potem voda dviga - ker je v stiku z zemljo. Pa še na višini dna zgornje kante se naredi majhna luknjica v spodno, da zemlja ne plava v vodi ampak odvečna voda izteče. Z vrha do dna sem dodal še cev (npr. oranžna za polaganje elektrike pod ometom) tako da sem zalogo vode nalil direktno preko cevi v ta medprostor dokler ni iz luknjice priteklo.
ll...............ll
ll...............ll
ll...............ll
ll.__.....__.ll_
l___\_/___lNazadnje urejal/a rukola 04 Apr 2014 10:40; skupaj popravljeno 1 krat