Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Višnja - Prunus cerasus

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po mojih izkušnjah so divjaki vedno, ja. Imamo posajene ene višnje, ki so k nam prispele iz Srbije, te zdajšnje so že njihove potomke. In mene ne motijo divjaki, če jih kosiš, jih ni, če jih želiš, jih pustiš. In hitro rodijo, enake višnje kot njihova "mati".
Meni so všeč, čeprav so drobnejše od kakšnih žlahtnih, so pa, ko so zrele, dobre, sočne, sladke, pa kisle hkrati.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Jaz sem kupil Lotovko, ki je cepljena na Colt._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Zdajle šele vidim... BorutL, vesel bom , če katerega od teh divjakov letos prišparaš zame. Ali pa če ti slučajno kaj ostalo od lani.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Aladin,
če ti 30 cm odganjek ni premajhen, lahko dobiš že sedaj, do konca marca / zač. aprila (ostali so se pokosili...).
V nasprotnem seveda - jeseni.
Very Happy
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Imamo morda koga iz foruma v Ribnici, da bi preverili, ali imajo tile res na zalogi Carmine jewel in po kakšni ceni?

Hvala!

https://vrtnarstvokrasovec.si/portfolio/prunus-carmine-jewel-okrasna-cesnja/
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Poznam. Lahko.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Crtj, Furman je zelo blizu.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Po mojem raziskovanju po emailu in Furmanovem v živo (hvala!) se je izkazalo, da roba sicer je, vendar je butično draga, 37 EUR.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Že nekaj let si želim višnje,takšne s povešenimi vejami. V opisih na straneh drevesnic sem prišla do ugotovitve,da sta to Lotovka in Kelleris 16. Kelleris sprva raste pokončno potem pa se začne povešati, višnje te sorte naj bi bile bolj primerne za jesti sveže kot od Lotovke in nekoliko bolj trpežne.

Je morda kdo na forumu,ki ima Kelleris? Zanima me namreč,če je dobra. Zavedam se,da so okusi različni.
Ali pa,če poznate še kakšno sorto s povešenjmi vejami in bj jo priporočali?
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni.

zanima me če ima kdo kakšno vejico dobre sorte višnje, da bi si nacepil na moj višnjev sejanec?

hvala in lep pozdrav
Odgovori