Dianthus - klinček, nagelj, nageljček
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Lepo zbirko nageljčkov imaš, Braneb. Bi enkrat poslikal vsakega posebej, ker se od daleč ne vidi dobro, kateri so?
Tu so pa moji nageljčki. Ne vem, kateri so binkoštni. Prva dva, trije, štirje? Imen nimam, razen od zadnjih dveh. Najbolj diši beli binkoštni, potem svetlo roza, malce manj temno roza in rdeči. Zadnja dva malo manj.

Dianthus Beauties Doutzen

Dianthus Charmy

Imam sploh kakega takega, ki ga ti nimaš? Bi pa z veseljem menjala kake različne.
Tu so pa moji nageljčki. Ne vem, kateri so binkoštni. Prva dva, trije, štirje? Imen nimam, razen od zadnjih dveh. Najbolj diši beli binkoštni, potem svetlo roza, malce manj temno roza in rdeči. Zadnja dva malo manj.

Dianthus Beauties Doutzen

Dianthus Charmy

Imam sploh kakega takega, ki ga ti nimaš? Bi pa z veseljem menjala kake različne.
-
braneb
| Plamenka je napisal/a: |
| Lepo zbirko nageljčkov imaš, Braneb. Bi enkrat poslikal vsakega posebej, ker se od daleč ne vidi dobro, kateri so? Tu so pa moji nageljčki. Ne vem, kateri so binkoštni. Prva dva, trije, štirje? Imen nimam, razen od zadnjih dveh. Najbolj diši beli binkoštni, potem svetlo roza, malce manj temno roza in rdeči. Zadnja dva malo manj. ![]() ![]() ![]() ![]() Dianthus Beauties Doutzen ![]() Dianthus Charmy ![]() Imam sploh kakega takega, ki ga ti nimaš? Bi pa z veseljem menjala kake različne. |
O bravo Plamenka, čudovite nageljčke imaš. Prvi trije sodijo v sorto binkoštnih trajnih nagelčkov. Samo še vprašanje ali so rozasti (rožnati) cvetovi rahlo z lila špric poprhom, ali pa cvet pofotkaj v makro nastavitvi?. Bom pa objavil bližnje posnetke svojih nageljčkov.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
stara postaja
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Še klinčki, ki se odpirajo šele te dni:
Montpellierski klinček
Kratkoživeča trajnica, ki se rada zaseje sama. Blazinica ni zimzelena.

Seme za spodnjega sem dobila od doli
Trajnica z blazinico, ki se lepo širi. Socvetje je podobno kot pri turških nageljčkih.

Srhki klinček - avtohtona dvoletnica, ki se zelo rada razseje, če stebel takoj po cvetenju ne porežemo

Divji klinček - moj najljubši klinček, ker me spominja na moja otroška leta
Razseje se le v mokrih pomladih, če jeseni zrele semenske glavice pustimo ležati po tleh.

Montpellierski klinček
Kratkoživeča trajnica, ki se rada zaseje sama. Blazinica ni zimzelena.

Seme za spodnjega sem dobila od doli
Trajnica z blazinico, ki se lepo širi. Socvetje je podobno kot pri turških nageljčkih.

Srhki klinček - avtohtona dvoletnica, ki se zelo rada razseje, če stebel takoj po cvetenju ne porežemo

Divji klinček - moj najljubši klinček, ker me spominja na moja otroška leta
Razseje se le v mokrih pomladih, če jeseni zrele semenske glavice pustimo ležati po tleh.