Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2020

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Mogoče še za 1 obrok paradižnika in ga ni več za letos. Kako sem bil razočaran nad plesnijo sem bil kasneje zadovoljen z njim ko mi je dozorel ves zavit v papir. Sicer ni isto kot, da ga sproti obiraš ampak bolje tako kot, da ga nič nimaš._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, s temi tančicami/vrečami, sem jih varovala tudi spomladi. Me prav zanima do kam jih bom "pripeljala" letos.
Vsi tile balkončkarji, vključno s tvojim Whippersnapper-jem so po spomladanskem cvetenju imeli nekaj časa premor, potem pa so začeli ponovno odganjati in nastavljati cvetove/plodove. Eni še zdaj polno cvetijo. Paradižnik 42 dni bi lahko še dozorel, ker ne potrebuje toliko časa, za druge, ki so poznejši, pa verjetno v mojih podojih ni upanja - bo ostalo samo pri "cvetju v jeseni".

Pajo, odlično, da ste se uspeli naužiti paradižnikov, čeprav si imel že zgodaj težave. Zdaj bodo pa tako in tako bolj teklnile druge solate. Vsaj meni v hladnejšem obdobju ne tekne več paradižnikova ali recimo kumarična solata._________________naredimo svet lepši
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Evo, tole je pa čisto zadnji letošnji paradižnik s plastenjaka, če ne bi bil tako poseben, ga seveda ne bi slikala. Bil pa je presenetljivo okusen za ta čas.

_________________Živeti na podeželju je najlepše!
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

MarijaV, kar pošastno lep je Smile_________________sonček je in .....
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Katera sorta pa je to?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Rab orjak je, je pa ta rastlina imela veliko število debelih, normalnih plodov, tega pa sem odkrila že kar hitro v sredini prekle, le pazila sem nanj, ko sem obirala druge. Na koncu je ostal na rastlini še ta edini in zelen, skoraj nisem verjela, da bo uspel dozoreti. Pa je!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Balkončkarji Whippersnapper so vse od zadnjih višjih temperatur preživljali dneve in noči na notranjih policah neogrevanih prostorov. Sedaj jih nekaj selim v kopalnico računajoč na "zimsko trgatev".

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

O koliko cvetov!
Želim ti dobro trgatev
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pri nas pa uradno konec sezone. Še nekaj grmov je zmrzovalo zunaj, pobral sem približno odrasle paradižnike, drobižek gre skupaj s sadikam na odpad.

Sicer se eni rahlo barvajo in drugi delajo na tem Wink , vendar jih ne bi predolgo mučil po shrambah. Ker ravno medim kakije, mi je padlo na pamet, se da tudi paradižnike dozorevati s pomočjo jabolk, banan.....

Kar nekaj člankov je na spletu o tem, mene pa zanima če je kdo od nas to tudi prakticiral?_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tile bodo verjetno vsi dozoreli, oziroma se obarvali. Tudi brez jabolk in baban. Zaviješ v časopisni papir in počakaš. Morda boš imel za božično večerjo lahko domačo paradižnikovo solato.
Wink
Odgovori