Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Noro ! poklon
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kaj naj rečem, ko tole gledam. Vesela sem za te, hkrati pa, če sem odkrita, priznam, da sem malo fouš, pa reci kar hočeš. Nora sem pač na češnje, potem je kaki, fige, nato pa vse ostalo sadje.
Upam, da mi oprostiš, pa saj pravijo, da kdor prizna, se mu polovico oprosti. Drugo polovico mi boš pa ti oprostil. Hvala
lep pozdrav in obilo sladkanja
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Cestitke. To pa so oblozeni kakiji. In kako se jih zacara, da ne ne pomecejo vse dol, kar so nasi letos naredili._________________CARPE DIEM
katarinav

Odgovor Napisal/-a katarinav »

Tinko: to pa je krasen pridelek. Neverjetno.
Katero leto pa praviloma rodi kaki? Je res, da rabi več kot druga sadna drevesa? Meni je lansko leto (2.leto kar ga imam) cvetel konec avgusta. Shocked
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Joj, tinko, tole je ne za verjet! Čestitam!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tinko, mene zanima, če je to kakšna posebna formula ali ukrep za tako bogato obloženost ?
Ali pač čisto po naklučju letos tako uspelo ?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Meni je pa oni močno oranžen zelo všeč, katere sorte pa je?
Človek bi te kar vprašal, kdaj in kje boš imel stojnico.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tinko, tudi jaz čestitam.
Lepo raščena drevesa, polna plodov. Sanje vsakega sadjarja.
Imam pa eno vprašanje ali željo. Vidim, da je na (verjetno) vsaki sliki drug kultivar, pa me zanima kaj je kaj. Ali bi jih lahko napisal po slikah? Tudi podlage me zanimajo.
Lp.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Starejše drevo redno rodi, ostala drevesa pa rodijo drugo leto. Poleti je bilo dosti odpadlih plodov in sem gnojil na list.
Za bujno rast so zaslužne kokoši, ki so v izpustu. Zdi se mi, da so kakiji preveč pognojeni.
Oranžni na sliki je Hiratama, podoben mu je Jiro. Oba sta letos prvič rodila.
Ko sem naredil poletno rez, je Hiratama ponovno zacvetel. Plodovi so ostali, a jih bo zima vzela.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Prve fotografije so od Tipota, oglati je Hiratama. Na zadnji fotografiji je verjetno Vanila. Posajen je pred desetimi leti in ima od vseh kakijev najdebelejše plodove.
Odgovori