Rekorden pridelek hruše na sejancu Condo. je zelo občutljiva na škrlup ali ji pa zgolj lega ne paše. Bila je pokrita z mrežo.
_________________Lp, Živa
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hruška - Pyrus
Pišem na hitro in morebiti kaj spregledam.
Ali je bilo kdaj omenjano kako hruške (plodove) "na hitro" umediti?
Dobil sem dva zabojčka nekih starih, NN sorte hrušk.
So že po malem načete od seršenov, sicer pa še zelo trde in nesladke.
Pričakujem da dolgo ne bodo stale (gnitje), pa tudi sicer bi jih rad predelal za kis.
Jabolka bom te dni zmlel in bi jih dodal zdraven.
Je še kakšna izkušnja ali pa mi preostane edino način neprodušne posode/vreče na toplem.
Predvsem, če je kdo že kaj počel na tem področju bi me zanimale izkušnje, opazke.
Ali je bilo kdaj omenjano kako hruške (plodove) "na hitro" umediti?
Dobil sem dva zabojčka nekih starih, NN sorte hrušk.
So že po malem načete od seršenov, sicer pa še zelo trde in nesladke.
Pričakujem da dolgo ne bodo stale (gnitje), pa tudi sicer bi jih rad predelal za kis.
Jabolka bom te dni zmlel in bi jih dodal zdraven.
Je še kakšna izkušnja ali pa mi preostane edino način neprodušne posode/vreče na toplem.
Predvsem, če je kdo že kaj počel na tem področju bi me zanimale izkušnje, opazke.