Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cepljenje sadnih dreves
anita133 je napisal/a: |
Jaz sem češnje cepila okoli 12 marca, ker so cepiči začeli počasi odpirati popke. Upam da se mi bodo cepiči prijeli, saj sem cepila prvič. Imela sem 11 cepičev in 4 divjake. Na enemu sem uporabila angleško kopulacijo pri vseh ostalih pa za lub. Sedaj pa čakam na rezultate |
... pa ti je lubje lepo odstopilo? Ker meni nikakor ne uspe najti trenutka. Ne poleti za T okulacijo, ne spomladi.
Zato poleti cepim s ploščično okulacijo, sedaj spomladi pa z angleško k.
Naj se ti lepo prime.
juglans je napisal/a: | ||
... pa ti je lubje lepo odstopilo? Ker meni nikakor ne uspe najti trenutka. Ne poleti za T okulacijo, ne spomladi. Zato poleti cepim s ploščično okulacijo, sedaj spomladi pa z angleško k. Naj se ti lepo prime. |
z topim delom noža sem lepo počasi šla za lubjem in je zelo lepo odstopilo.. sam problem je bil v začetniških napakah.. sepravi prekratka razpoka lubja in predolg cepič, tako da je bilo veliko popravljanja.. upam da je ratalo, čeprav nisem uporabila cepilne smole ampak samo izolir trak
Citiram: |
upam da je ratalo, čeprav nisem uporabila cepilne smole ampak samo izolir trak |
Morda pa bo.
Meni se je enkrat zgodil "pozabljivec". Cepil sem v razkol, nato pa pozabil zamazati s smolo. Opazil sem šele čez cca dva tedna.
Ker se mi ni zdelo smiselno popravljati, češ saj je prepozno, sem zadevo pustil kot je bilo.
A nekaj kasneje je sledilo pravo presenečenje, marelica (cepič) je namreč odgnala in ravno sedaj mi cveti na vrtu.