Klik na sliko jo poveča.
Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus moscheutos
-
voda
meni od braneb ni prišlo nič ven, tvoji so Dajmar zelo lepi, moji so tudi sedaj začeli cveteti a ne tako velikansko kot lani ker jih ne zalivam tako mogočno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
mfranc
- Kraj: Ljubljana
Da ne smetimo jajčevce .....
Ja, enak problem imam z lončnimi Newbiscusi; ali močan veter, ali naliv z malo vetra, poleg tega pa poganjki primerne debeline. In jih že pobiram po tleh.
Sicer imam tudi vrtne, na gredah, vse oprte/podprte na žico - za sedaj samo tri lončne pa bi si privoščil tako oporo, če jo le dobim v primerni velikosti._________________mfranc
| lpmami je napisal/a: |
| Muha, kakšno ograjico si pa namontirala v lonec? |
| muha je napisal/a: |
| Za jajčevce, paprike in dwarf paradižnike v loncih super, s tem, da jih spodaj še prečno učvrstim z dvema navzkrižnima palicama. Teža zemlje ti dve palici lepo pritiska navzdol in drži oporo v pravi legi. Na njivi ne vem, kako bi se obneslo. Lani sem dve uporabila pri hibiskusih trajnicah, kjer sta dobro odigrali svojo vlogo. Imam jih 3 leta, par stikov je vmes popustilo in jih je bilo treba ponovno zavariti. lpmami: tele zadeve se dobijo v Bauhausu - razen, če jih slučajno zmanjka. Imenujejo se "opora za paradižnike". http://shrani.si/f/10/FZ/3XuFifkq/dsc05969.jpg |
| mfranc je napisal/a: | ||
Muha, govoriš o teh naših velikocvetnih? Sam sem pred leti probal, pa se ni izšlo, ker nisem dobil dovolj velikih "konusov" |
| muha je napisal/a: |
| Ja, o velikocvetnih pišem. Uporabna sta bila le pri rumenem, ki tvori posebno ozek grm in ima zelooo krhke vejice s popki. Malo hujši veter ali težji dež, pa že odkrhne vejico. Pri ostalih tudi približno ne bi prišli v poštev. |
Ja, enak problem imam z lončnimi Newbiscusi; ali močan veter, ali naliv z malo vetra, poleg tega pa poganjki primerne debeline. In jih že pobiram po tleh.
Sicer imam tudi vrtne, na gredah, vse oprte/podprte na žico - za sedaj samo tri lončne pa bi si privoščil tako oporo, če jo le dobim v primerni velikosti._________________mfranc
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
Dajmar
Popek je bil rumen na cvtu se pa rumena izgubi.

Jaz si pomagam s količki in vrvico.
Če bo kakšno neurje sem zgotovil.
Ta je klon od darsojinega(princess laura)
Ostali so pa tu.
Dveh skupin ne zalivam in še ne cvetijo
https://picasaweb.google.com/105439030628005075232/6274579028609341713?authuser=0&feat=directlink
-
magnolija
Lepi, moji so v popkih, pričakujem cvetenje v kratkem_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija