Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

odlično plamenka palec gor_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Nadina

Odgovor Napisal/-a Nadina »

Uf, lepe imaš, Plamenka!

Katera sta pa tisti na oranžnem in na plavem krožničku?

Sama letos nisem nič kaj slikala - jih je bilo (in še jih je) toliko, da se ven ne vidim (skuhala sem že toliko šalše, da bo dovolj za deset let!!!!)_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala! Wink
Nadina, na oranžnem krožničku je Black and Brown Boar. Semena sem dobila od Garden-je. V modri posodici je pa Chocolate Stripes - ta je vsako leto v mojem izboru in se ga še nisem naveličala. Wink
Bom pa naslednje leto spet poskusila zmanjšati število sort. Kadarkoli grem nabirat, vedno jih je nekaj, ki jih moram fermentirati in tisto pisanje listkov, pa spravljanje v posebne posodice vzame kar nekaj časa. Tako ali tako jih pa ne gledam dolgo, ampak gredo hitro v mezgo...
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Plamenka, tale ti je pa mali zrasel, so vsi takšni?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
Plamenka

Sem šla izmerit tiste na vrtu (ta je že v tekočem stanju Wink ) in imajo obseg okoli 15 cm - tudi ta je bil podobne velikosti. Krožniček ima starnico dolgo 14,5 cm. Saj plodovi naj bi bili majhni?
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz sem letos tudi zadovoljna z paradižniki.

_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
Plamenka

Zelo lepo so obloženi. Wink
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Moja včerajšnja bera na pultu - prva večja Arrow končno so začeli množično zoreti Wink
Po vrsti od zgoraj navzdol (od leve proti desni):
Kimerley, Volovsko srce, Zero, Marmande, Yellow pear, Pelati siciliano, Stupice, Roma, 'Od sosede' (Chocolate stripes??), Red cherry.

Tile spodaj so zrasli iz semen od Vode, katerih sorto je poimenovala 'Od sosede'. Pričakovala sem nekaj rdečega klasičnega paradižnikastega, zrasli so pa črtasti in 'črni' Laughing
Sem malo iskala in ugotovila, da bi to lahko bil Chocolate stripes. Moram Vodo vprašati, če so se ji morda zamešala semena ali če so semena skrižana? Voda?
Kakorkoli, navdušena sem, da ga imam. Čudovit je; noro lepo izgleda, dobro rodi, zelo okusen je. Res sem navdušena Very Happy
Malo me edino matra, ko ne vem točno, kdaj je zrel. No, zdaj ko sem ga že dvakrat pobirala in degustirala, mi je že malo bolj jasno Wink

tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

O, Irenca pravo bogastvo paradižnikov. Krasni so. Dober tek!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Irenca, očitno imate v Gorjah enako klimo kot pri meni Wink . So tudi končno pričeli zoreti.

Zanimivost: Long keeper je obdržal en plod od prvih cvetov sredi maja. Ampak zori šele sedaj z ostalimi, ki so cveteli cel mesec kasneje Surprised Surprised .
Odgovori