Blitva - Beta vulgaris L.
-
mfranc
- Kraj: Ljubljana
Re: Blitva - Beta vulgaris L.
"našlo se"
je 1,5 m2 prazne grede. Žena se je spomnila na blitvo, mene pa skrbi da ni čisto pravi čas, da o temperaturi ne govorim, za blitvo.
Kakšne izkušnje glede na čas in temperaturo?
Lep pozdrav
Kakšne izkušnje glede na čas in temperaturo?
Lep pozdrav
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Včasih mi gre paket sadik hitro v luft - verjetno odvisno tudi od sorte, a po moje bolj od vremena...
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Mfranc, posej tisto, ki ima tanke listne peclje, obstajata 2, svetlo in temno zelena, hitro raste, pogosto režeš. Bionda di taglio, Verde di taglio. Ima, vsaj eno, praktično vsaka trgovina, kupi veliko vrečko, ne one male. Počaka, če ne boš posejal cele vrečke.
-
mfranc
- Kraj: Ljubljana
Hvala, Metuljc. Sem bil po kosilu v Viti, na Ižanki. Planiran nakup sadik, štiri platojčke solate, en lonček bazilike, vrečka semena Trž. solatnika,
vse v pričakovanju dežja in nižjih temperatur.
In sem se kar odločil in vzel dva platojčka blitve, ki so jo imeli. Bright Lights in Swiss Chard Limago. Kar nekaj dni sem pridobil v sicer kar poznem
nakupu blitve. Tvoj predlog bom upošteval drugo sezono.
Sicer pa se vremenska napoved že spreminja. Srečneži tisti ki ste dobili dež, še enkrat sejem solatnik zaradi suše in visokih temperatur - pa tudi
temperature se ne bodo tako (željeno) močno znižale ...
vse v pričakovanju dežja in nižjih temperatur.
In sem se kar odločil in vzel dva platojčka blitve, ki so jo imeli. Bright Lights in Swiss Chard Limago. Kar nekaj dni sem pridobil v sicer kar poznem
nakupu blitve. Tvoj predlog bom upošteval drugo sezono.
Sicer pa se vremenska napoved že spreminja. Srečneži tisti ki ste dobili dež, še enkrat sejem solatnik zaradi suše in visokih temperatur - pa tudi
temperature se ne bodo tako (željeno) močno znižale ...