Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Bravo muha! Le kje spraviš v glavi vse te povezave.

Malo bolj "znanstveno" bi rekel, da so tehnološko (tako ali drugače) uporabne kadarkoli, fiziološko pa zrele, ko začno odganjati. Poanta pa je spravilo na daljši rok. Za ta namen so vsekakor bolj primerne take, ki še držijo "usta" skupaj.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hvala obema. No ja, hudo vidnih znakov, razen kazanja jezika Wink torej ni.

No, sam jih bom pobiral malo na podlagi izkušenj, kolikšne so takrat, ko kažejo jezik, in začel pobirati malo manjše. Hudo znanstveno pa to ni Wink . Debelina variira od raznih vzrokov!_________________mfranc
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pri mojih bledo rumenih je eden od znakov zrelosti tudi pojav rahlo rjavih prog večinoma v vdolbinah - glej mojo sliko od včeraj. Zelenih že nekaj časa ne gojim, zato nimam v spominu kako je tam.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Malo si me "zdrmal", Bicikel Wink . Prav lepa je; ste že kaj premišljevali o rodnosti nebodečih sort?

Takole pa je moja čajota prispela do kivija, posamezni poganjki so že pristali na kiviju. Kakšno olajšanje, konec skrbi s privezovanjem.

Nora rastlina, sedaj so prvi poganjki ki pristajajo na kiviju, dolgi že okrog osemnajst metrov Shocked .

Mimogrede, mimoidoča soseda me je spraševala, ali vem kaj pomeni odpadanje plodov. Sama razmišlja, da odpada, ker je zrela, jaz ji nisem imel povedati kaj pametnega. Vprašal sem jo če jo gnoji .... Rolling Eyes ._________________mfranc
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Skladiščenje čajot v kleti se mi dobro obnese. Pomembno je le da niso v zaprti posodi, ali pokriti gajbici, ker potem hitro splesnijo. V kleti se zložene na polici oz mizi obdržijo do naslednjega poletja._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

muha je napisal/a:
Cvetki so majčkeni, moraš res pozorno pogledati, a se jih da najti. Ženski rastejo iz pazduh pri listih, po dva običajno, moški na malih "viticah" v večjih skupinah. Išči bolj proti koncu mladih poganjkov.

Zdaj so se pojavili v pazduhah.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kdor čaka, dočaka! Very Happy
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Do začetka vročine v septembru je bilo ogromno majhnih čajot. Me je že skrbelo kam bom vse to dal. Potem je narava naredil svoje. 90% popadalo dol ves čas enako zalivanje. Krivim vročino, ki naj je ne bi bila čajota načeloma vajena. Mogoče se motim._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Letos je raznolikost čajot večja kot ponavadi. Se je našel en novi hibrid Very Happy
Prav presenečen sem bil ko sem jih našel skrite!
Temnozelene bodičaste!
https://imgur.com/a/ViAGSMZ
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Letos je čajot precej več kot lani._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Odgovori