Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Šalotka - Allium ascalonicum

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hvala
Izgleda, da bo prav tako. Podobno mi je povedala že "najemodajalka vrta", ki ima nekaj več izkušenj, a v svoj nasvet ni bila povsem gotova.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Po vasi čakajo, da se perje posuši. Jaz poberem, čim poleže in zelene dele prav tako porabim.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Z letošnjim pridelkom sem zelo zadovoljna. Obilno je obrodila, 10 in več čebulic na enem kupčku, lepih rejenih. Very Happy Za seme sem uporabila kar tisto, ki sem jo lani dobila od originalnilist.

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

To pa je veselje pogledat. Meni šalotka še nikoli ni prav dobro uspela...._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Sadila sem jo zgodaj, še pred pomladanskim deževjem in takoj pokrila s kopreno čez loke. Gospa J. jo ne na gredici preko potke sadila šele začetek maja in je veliko bolj drobna z manjšim število čebulic. Nauk: s šalotko je bolje pohiteti in jo pokriti. Very Happy
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Krasna je, Muha! Moja je še na gredah - na eni je videti bolj uboga, v visoki pa zgleda kar lepa, a še zdaleč ne tako, kot je bila lanska._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Danes sem kupil četrt kile šalotke Yellow Moon. Me je presenetilo, kako so to debele; v tisti vrečki jih je bilo manj kot 30.
Ima že kdo kakšne izkušnje s to sorto, res tako zraste ?
Največje čebulice so več kot 4cm v premeru.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ja, v redu so.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

AB: kje si jo dobil?
Rada bi jo spet imela. Pred leti sem tako debelo že dobila od sosede, a mi je prešla (čebulna muha + posledično gniloba).
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

V Kalii na Dolenjski cesti.
Odgovori