Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Šalotka - Allium ascalonicum

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Šalotka - Allium ascalonicum

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS:
matko

Odgovor Napisal/-a matko »

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sem imela pokrito, da je ne bi našla čebulna muha. Vsa skrivenčena je bila pod kopreno, zato sem jo odkrila. Morda čebulne muhe ne odvrne samo korenček, ki je posejan med šalotko, ampak tudi plevel Rolling Eyes.

copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Lani sem pridelala nekaj šalotk iz kupljenih sadik. Navdušena sem nad njimi in tudi držijo dosti bolje kot čebula.
Zdaj sem se odločila, da jih nekaj posadim iz svojih čebulic. In me zanima, ali jih je treba razdeliti na posamezne čebulice, ali se ta majhne posadijo kar cele? Ker dosti imam takih, da se v bistvu od zunaj sploh ne vidi, a je samo ena ali več čebulic Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Šalotka se sadi posamič, pa ne pregloboko. Ja, trajna je dosti bolj kot čebula.
copatka

Hvala, metuljc! To se pravi, da jo dam narazen kot česen - na posamezne "stroke", če prav razumem Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Da, natanko tako. Naj ti dobro raste. Šalotka je tako ali tako finejša sestrična čebule, v kulinariki, posebej francoski, zelo cenjena.
copatka

Šalotka mi pridno raste Smile . Zdaj mi poganja cvetove. Ali jih je dobro odrezati kot pske pri česnu, da gre moč v čebulice?
Se jo ravno tako lahko razmnožuje z zarodnimi čebulicami kot česen (predvidevam, da jih naredi iz cvetov Rolling Eyes )?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, to je pa čudno, da šalotka cveti - po navadi ne. Pri rezanju cvetov čebule velja, da jih je treba porezati čimprej, ker drugače zgnijejo - imajo votlo steblo, v katerem se nabira vlaga, ki povzroča gnitje..._________________naredimo svet lepši
Odgovori