Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa- škodljivec - figova muha

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Eh, pri meni letos ne bo težav s figo o muho. Vse tri fige namreč šele zdaj čisto počasi odganjajo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Težav ne bo niti pri meni. Edina figica, ki je še nekaj časa vztrajala, je odpadla._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Moja figa letos preseneča na polno, saj je prvi rod še gor in to lep, krepak. Do zdaj sem mislil in očitno narobe opažal, da jih dol vrže par hladnih in deževnih dni, a tega je bilo obilo. No, mogoče je pa od vsega hudega tako utrjena Smile
Čeprav: vreme moti predvsem mene, rastje v vrtu meni POVSEM drugače...
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Mimogrede, ko smo pri figah ... Wink

Ali kateri celinar že obira Breba fige?
Pri meni so trde kot kamen Rolling Eyes_________________mfranc
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Mfranc, ti si pa zgoden s tem vprašanjem

ena figa v vasi, stara že najmanj 50 let, ob zidu še bolj stare hiše, ima trde plodove kot kamen.

mojo je zradirala zmrzal, sedaj ima samo liste._________________Lp, Živa
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Živa, izgleda da sem res "poranio" Wink , se mi je dozdevalo da se je en s primorske hvalil z brebo.
Sicer pa imajo tudi dolenjci že skoraj mediteransko klimo Wink ._________________mfranc
GrGr

Haha, imamo nekaj v tem stilu, Belokranjci pa res Smile
Moja figa, pojma nimam kake sorte, menda prvič (še) ni odvrgla nobenega rodu. Prvi je zdaj v velikosti zrelih fig, a povsem zelen in trd. Ga pa drugi, mogoče tudi tretji, intenzivno dohitevata in predvidevam, da čez kak mesec razlike med njimi ne bo več. Res mi je zanimiva ta posebnost fige, rodnost pa sploh.
Ve kdo, kako dobit rastlino iz semena? Samo vprašam, ker potaknjenci rules...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Grgr, meni so se pojavile pod figo, iz razpok v betonu zagotovo sejanci.
Moja figa, menda Brown Turkey, na polno zori, večina v ptičjih sferah, ker čaka na temeljito urejanje krošnje.
GrGr

Aja, zanimivo.
Zna bit, da je tudi moja Brown Turkey - vsaj zgleda tako in opis ustreza.
#Živa: kaj pa meniš ti, ki si jo že videla in okusila?
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Grgr, o sorti nimam pojma, so pa tvoje odlične Laughing

tvoja vejica poganja, žal res samo poganja, ima cca 1 cm dolg zelen poganjek in en sam listek. je dobila gnojilo, ampak se ne odziva prav nič. Evil or Very Mad

moja figa je vse odvrgla po zmrzali, sedaj listje bujno, to pa je tudi vse._________________Lp, Živa
Odgovori