Myrtus communis - mirta
-
-
stara postaja in figula nabavila sem vama mirto.
vzgajajo jih v izredno velikih in lepih rastlinjakih (pompozni steklenjaki. seveda poleg ostalih dišavnic, "Svijet biljaka" - Vodnjan, ter izdelujejo različne kreme).
imajo že prve cvetove. dva dni so bil na "zunanji senčni aklimatizaciji". sedaj so že na soncu. zvedela sem, da mirto vzgajajo iz potaknjencev, ker da iz semena predolgo traja. kdaj potikajo mi kemik ni znal povedati.
lpvoda
vzgajajo jih v izredno velikih in lepih rastlinjakih (pompozni steklenjaki. seveda poleg ostalih dišavnic, "Svijet biljaka" - Vodnjan, ter izdelujejo različne kreme).
imajo že prve cvetove. dva dni so bil na "zunanji senčni aklimatizaciji". sedaj so že na soncu. zvedela sem, da mirto vzgajajo iz potaknjencev, ker da iz semena predolgo traja. kdaj potikajo mi kemik ni znal povedati.
-
-
-
-
-
Danes sem opazil, da sta prikukala na plan dva sajenčka. Iz edine jagode sem izluščil dva drobna črvom podobna semena in ju 22. 12. 2012 posadil v zemljo. Nisem jih nič namakal v vodi, ampak direkt v zemljo. Upam, da bo ratalo vzgojit sadiki, ki bi ju posadil na prosto. Drugače bom v jeseni vajo ponovil ![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)