Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paeonia - potonika - zelnata trajnica

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Res. Rada jo imam in želela sem jo predvsem zaradi nižje rasti, veter in dež teh nižjih ne zdelata tako, opora ni potrebna, stebla ne poležejo. In barva je prava rdeča srce ! Res sem vesela, sem si jo posadila pred vrata na pokrito teraso, jo gledam tule od mize, ko pijem kavo, stalno je pod nadzorom Laughing .
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Melona prav vidi se ji, da ji občudovanje godi
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moja je tudi bolj nizka, a ni tako rdeča.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Krasna!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Rdeče lila je že v odcvetanju:

Temnejša rdeča, to je ta, ki ima manj blagodišeč vonj, se ob pomoči toplih dni trudi v času cvetenja doseči svoje predhodnice.

Cvetovi so nekateri bolj ,nekateri manj polnjeni. Fotoaparat odvzame nekaj intenzivnosti barve.

Še bela:
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

kate

Pozdravljeni!
Na srečanju "na vmesi torek" je pogovor nanesel tudi na na potonike.
Imam nekaj septembrskih semen, ki ne vem, zakaj jih nisem posejala (oz. vem), pa računam na to, da jih bom. Nekako sem se odločila, da jih posejem čim prej. Zato prosim za nasvet, kako naj jih zmrznem, za koliko časa, naj jih namočim ali ne in vse to. Enkrat sem že poizkušala, pa ni bilo nič.
Ali je sedaj čisto napačen moment, ker bo prevroče do tedaj, ko bom uspela semena "pripravit". Kaj pa, če jih kar na zemljo zabrišem in če/ ko bo, pa bo?
Skratka, zbiram info, da se odločim, kako naprej. Semen imam kar nekaj, tako da sem pripravljena tudi na kak eksperiment. Kakšne so, pojma nimam. Embarassed
Uporabniški avatar
Plamenka

Kate, lepo potoniko imaš, tisto roza z belim na sredini. Tudi jaz sem pred nekaj leti kupila tako, a je bila taka le na sliki, v resnici je cela roza. Rolling Eyes Wink
kate

@ plamenka. Lani sem jo nekaj že delila. Moram videti, kako bo jeseni, ampak načeloma ti jo lahko delček oddelim.
Bojni plan je narejen: ena runda semen se namaka in gre jutri v zemljo (v lonec). Druga runda čaka na jesen. Potem pa potrpljenje. Leta potrpljenja do prvega cveta. Very Happy
Sem optimistična!!!
Uporabniški avatar
Plamenka

Kate, če boš kakšen majhen delčkek lahko oddelila, se ga ne bom branila. Wink
Pa poročaj, kako ti bo uspela vzgoja iz semen. Sama bi enkrat v prihodnosti poskusila z vzgojo semen ozkolistne potonike z roza cvetovi, če bom kdaj kje našla semena.
Odgovori