Stran 6 od 6
Objavljeno: To Okt 23, 2018 5:25 pm
Napisal/-a muha
voda je napisal/a: |
vse stresaš v širši lonec in kuhaš. e tukaj se začne mukotrpno zdolgočaseno opravilo. ker moraš stalno mešati. namreč če stalno ne mešaš se sladkor karamelizira na dnu posode. če imaš premočan ogenj šprica (iz majhnih "vulkanov") kar visoko in te lahko opeče. dodaš sok limete.
. |
Danes sem kuhala marmelado iz kutin. Surove, očiščene, narezane na drobne koščke, sem z nekaj dodane vode vode kuhala /dušila kar v pečici na 200 °C. Nič se ni prijemalo, sem pa sladkor dodala šele pol ure pred koncem.
Morda bi bi se pečica obnesla tudi pri kuhanju mase za sir.
Objavljeno: Pe Nov 02, 2018 3:13 pm
Napisal/-a kate
Mogoče. Je za sprobat.
Prvo rundo sem eksperimentirala s preveč vode. :(
Objavljeno: Pe Okt 11, 2019 4:36 pm
Napisal/-a cinija1
Pozdravljeni
Danes sem tudi jaz kuhala kutine. Prepasirane mase sem dobila 1,70 kg in prav toliko sem not dala sladkorja.
Zvečer bom to kuhala in non stop mešala. Ja, ja, tak imam namen.
Morda bom dala pri polovici sušit v pečico. Bom videla kako bo izpadlo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: Pe Okt 11, 2019 11:41 pm
Napisal/-a notranjka
muha je napisal/a: |
Kako mislite, bi se tole kuhanje obneslo v pečici - bi šlo?
Ne sprašujem zase, ker se te sladice ne nameravam lotiti, ampak tako na splošno, ker marsikje preberem, da se stalnemu mešanju in bojazni pred prismojevanjem izognejo s pripravo v pečici. Bilo bi nekaj podobnega, kot na pari. |
Jaz sem delala v pečici,podobno kot slivovo marmelado.Potem pa še v sušilniku sadja,...skratka ena odisejada.....
Je pa občutno lažje tako,kot v loncu in na štedilniku.
Sem pa potem tole podarjala lani za praznike,kar je ostalo sem si spomladi vmešala v sadne napitke.
Opisala pa sem tule:
http://poosmiinpol.blogspot.com/2018/11/kutinov-sir.html
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Objavljeno: So Okt 12, 2019 6:50 pm
Napisal/-a cinija1
Pozdravljeni
Nisem včeraj delala kutinov sir do konca. To sem naredila danes.
Naj še povem, da sem kutine skuhane precedila, tako da je bilo kar zelo gosto, ko sem tlačila na cedilu.
Če bi skupaj potegnila, bi rekla, da sem kuhala in mešala cca dve uri.
Malo pred koncem sem dodala sok limete in pol. Gledala sem vodin recept.
Dva dela mase sem dala v Emov pekač, en del pa v pol manjšega. Tem delu sem dodala čili, pa da vidimo kaj bo ratalo, kakšen bo okus.
Upam na najboljše.
Slik ne znam dat gor, ker ........... Moram do tistega, ki mi je popravljal računalnik.
Lepo bodite
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: To Okt 11, 2022 11:53 am
Napisal/-a cinija1
Pozdravljeni
Ob kavici sem si vzela čas in prebrala vse prispevke o kutinovem siru. Nisem mogla verjet, ko sem brala moj prispevek, kako sem bila pridna .
Sem se odločila, da ga bom delala tudi letos. Se spomnem, da mi je bilo fino, ko sem imela te kocke za darila. Pa ne tako za vsakega , ampak samo za tiste, ki domače znajo ceniti. Prijateljica ima letos dosti kutin.
Sem pa včeraj ribala kutine od Tajaninega dobitka na srečelovu. Naribala sem pol kutin in pol jabolk, ter natlačila v kozarce za štrudelj alii pito.
Danes bom še eno rundo (4 kozarci) naredila.
Nekaj jabolk bi pa rada dala sušit. No, če ne bo to danes, bo pa jutri, saj sem vendar v penziji in imam čas.
Lepe pozdrave vsem
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: To Okt 11, 2022 2:57 pm
Napisal/-a lpmami
Cinija1, a si potem, ko si " pol kutin in pol jabolk ... natlačila v kozarce" kaj zalila, kaj pasterizirala ali kaj tretjega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Okt 11, 2022 4:16 pm
Napisal/-a cinija1
Nič zalila, ničesar dodala. Samo naribala eno in drugo in premešala. Natlačila v kozarce, da je zgoraj stopil sok, kot tlačiš zelje za kisanje.
Dala potem pasterilizirat. In to je vse. Za štrudelj mi je boljše kot čežana.
Aja, sem pozabila. Ko sem kutno naribala sem jo hitro pokapala z sokom limone in premešala. Kutine tako hitro potemnijo.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: Če Okt 20, 2022 8:27 pm
Napisal/-a cinija1
Pozdravljeni
Končala s pasiranjem kutin. Nebom pisala kako sem delala, ker sem točno po navodilih Vode delala. Pri 2,2kg spasiranih sem za 3 velike žlice dobila odpada. Predno sem pasirala sem dala v blender.
Za danes končala, jutri grem po limete in sladkor ter dokončam.
Lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...