Pomagalo je pregledovanje slik in slikovnih cenikov drevesnic. Besedilna iskanja v povezavi z rumenimi listi so seveda ponudila jesenske idile ali bolezenska stanja. Šment, kako je to drevesce čudovito .
Sem ga poizkusil cepiti, pa ni nič uspelo. Je pa resnica, da sem v to, zelo verjetno vložil premalo truda.
Ja krasen je, sploh pa mi je všeč, ker listje ohrani vitalno barvo kljub neposrednemu soncu. To je pri belo pisanih listih ali pa tako rumenem pigmentu kar redkost in je na koncu izgled ožganih rastlin.
Prijatelj mi je prinesel plod mei neznane rastline, Pravi da je drevo visoko kakšnih 5 metrov. Listi so usjati in svetleči, nimajo kašnega posebnega vonja, v plodu je koščica.
Enkrat jih je prinesel sodelavec s Primorske ... mmmm so bile dobre! Če jih ima kdo za pokušino ali jih proda, se takoj postavim v vrsto._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Moja prva misel je bila: žižola (Ziziphus jujuba), tudi čičimak. Zmotilo me je le to, da veja ni nič trnata. Dajmar, kje pa raste drevo, s katerega je ta veja?