Stran 6 od 10

Objavljeno: Če Mar 07, 2019 10:39 am
Napisal/-a katarinav
Hvala punce! Lahko, da so bili res prevec vzhajani. Bom naslednjic probala po kaksnem drugem receptu in s penovko.
Po ogledu tega filma, sem bila presenecena, kako mokro testo je oblikovala v krofe, jaz pa sem dodala kar precej moke se dodatno, ker se mi je zdelo, da se testo ne sme prijemAt rok-posode. Napaka, vidim.

Objavljeno: Če Mar 07, 2019 10:59 am
Napisal/-a muha
Pri krofih so dekagrami in centilitri zelo pomembni. Čimbolj se je treba držati osnovnih receptov. Čim dodajamo kaj po svoje, je velika možnost, da bomo razočarani.

Ob prvi priliki moram poskusiti še s krofi brez predhodnega vzhajanja, po objavljenem video posnetu, da vidim, ali bodo enaki. Mesila jih bom sicer še vedno v kruhomatu, a testa ne bom pustila vzhajati v njem. Všeč mi je, ker v tem primeru v času pridobim skoraj celo uro.

Objavljeno: Če Mar 07, 2019 11:51 am
Napisal/-a brbr
Martinka, daj napiši, če ni skrivnost, recept tvoje babice. Ne morem verjeti, da si jih vzhajala le 15min. Verjetno si celo testo po mesenju vzhajala 1., po oblikovanju pa še 15min, a ne?

Katarinav, moja prva učiteljica pri cvrtju krofov mi je rekla, da mora biti testo za krofe mehko - mehkejše kot za potico. No, takrat nisem vedela, na kakšno mora biti testo za potico, še manj pa za krofe. Embarassed

Poleg samih količin ja zelo važno, da je testo res dobro pregneteno. Moje na koncu mesenja po teksturi in videzu spominja na točen sladoled._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Če Mar 07, 2019 4:25 pm
Napisal/-a lpmami
Btbr, a ga mesiš ročno?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Če Mar 07, 2019 4:28 pm
Napisal/-a brbr
Ah, kje pa. Nikoli probala. Se mi zdi misija nemogoče. No, mogoče kdaj poskusim, ker samo za potice in krofe testo mesim strojno, vsa druga testa pa vse ročno..._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Če Mar 07, 2019 7:19 pm
Napisal/-a lpmami
In s katerim strojčkom?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Pe Mar 08, 2019 1:37 pm
Napisal/-a MARTINKA
Brbr, krofe sem zamesila in testo dala vzhajat kar na mizo, pokrito z rjuho, potreseno z moko. (recept še dopišem)
Potem sva z najmlajšim pripravila vse potrebno, kar pomeni, da sva nosila iz špajze vsako komponento posebej:
- marmelado je moral seveda najprej zmešat in probat, če je dobra Laughing,
- olje zliti v kozico,
- papirnate brisačke natrgati in dati na pladenj, pa moko gor,
- poiskati penovko
Potem sem testo zrezala na 30 delov in iz njih sva zvaljala krogle.
Prvih 10 sva dala direkt na pomokan pekač in v pečico na 50°C.
Čez 15 minut sem jih začela cvreti (2 min na vsaki strani).
Ko sem 5 krofov vzela iz pečice, sem nove dala v pečico in res so hitro vzhajali. Pa lepo so bili okrogli.

Jaz sem prej vedno porabila neprimerljivo več časa, saj sem vsak krog nadevala z marmelado, ga pokrila z drugim krogom, ju stisnila in ponovno izrezala. Pa še nič ostankov ni bilo. Mi smo ponavadi iz ostankov testa izrezovali pustne maske s kolesom za flancate. To je za otroke sicer super zadeva. Samo vse je precej bolj zamudno. Tate sistem od Cinije mi je zakon. HVALA!

Objavljeno: Pe Mar 08, 2019 1:38 pm
Napisal/-a MARTINKA
Aja, svoje prve krofe sem nekaj let mesila ročno. Sedaj se tega luksuza ne grem več - s strojčkom je precej hitreje.

Objavljeno: Sr Feb 17, 2021 11:08 am
Napisal/-a muha
Večkrat slišim, da je v krofih zaradi cvrenja preveč maščobe. Meni se ne zdi.
Po mojem receptu dam v testo iz 0,75 dag moke od maščobe samo 70 ml olja, pri cvrtju se ga porabi največ 1 dl - dokaz spodaj. Od tega 1 dl se ga še precej odcedi, ko jih odložimo na papir.



Torej: ostane v krofih vsega skupaj manj kot 1,5 dl olja. Primerjalno: V receptih za biskvite je maščobe praviloma neprimerno več. Da drugih peciv niti ne omenjam.

Objavljeno: Sr Feb 17, 2021 11:33 am
Napisal/-a MARTINKA
Jaz sem jih letos nekaj spekla v pečici in so bili bolj podobni buhtljem kot krofom. Tudi oblika se jim je spremenila.