Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaj naj posadim

Odgovori
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Hoj! Se urivam na tole temo. Upam, da nikogar ne moti.
Na obmejnem delu, kjer je kamenje/ pesek, bi rada instant efekt, ki ne rabi biti trajen (o trajni rešitvi bomo razmišljali kasneje). Kaj mi svetujete, da posejem - če kaj?
Hvala!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

A daš gor kako sliko? Na pesku ne bo nič raslo. Postavi tja korita z rožami, kaktusi ali zelenjavo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

kate: homulice so dobra rešitev tudi za pesek in kamenje. Le da se tistih najbolj trpežnih kasneje težko znebiš. Če se boš odločila zanje, ti jih lahko nekaj naberem.

Lahko v to kamenje/pesek narediš nekaj večjih jamic, vanje nasuješ zemljo in posadiš blazinaste nageljčke. Če je teren odceden bi na isti način lahko posadila sivke.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Z dodatkom, kot pravi muha, jamic s prstjo, bi dobro uspeval tudi enoletni portulak.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tisto, kar nočeš, bo zagotovo tudi iz peska raslo. Wink
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

To zagotovo, Andrej.
Hvala za ideje. Nizke pokrovne rastline me ne zanimajo toliko, bolj sem razmišljala o kakšnih cvetičih enoletnicah, saj gre za prehodno zadevo. Kaj pa kak slak ali grahor?
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

No, pa sem na hitro poslikala. Največ cvetja pa bo čez mesec. Brogovito mi je srna oskubla, probala je še red robin lovorikovec, skimijo,..pa izpljunila ven. Ta nizkih maslenic na njenem pohodu še ni bilo. Potonko sem zaščitla pre mrazom in dobila menda rumeno potonko. Kdaj bo cvetela ne vem, je še majhna.
Upam da bo kmalu vse v cvetju.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lepo! Zlasti prve fotke so take, da bi jih komot dala v prospekt ureditve vrtov. palec gor
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Irena, a tiste obroče na drevesih imaš za oblikovanje krošnje?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Čudovito, Irena! up Uživaj v novi ureditvi. Že čakam na naslednje slike. Wink
Odgovori