Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaj naj posadim
-
- Site Admin
Kaj naj posadim
(Prenos iz arhiva)
No, ker sem tudi jaz lani in letos imela dopolnitev in preobrazbo pri nas, sem se precej pozanimala o šmarni hrušici. Bojda je določena sorta super za živo mejo. Jaz imam taveliko namesto breskve, ki se je posušila. Navdušili so me prispevki iz našega foruma . Super je tole, ko dobiš take nasvete.
Irena
Irena
Lovorikovec zelo prizadene tudi zimska suša, ko v soncu iz listov izhlapeva voda, korenine pa je ne morejo črpati zaradi zmrznjenih tal. Laiki to hitro pripišejo zmrzali. Jaz sem sicer velika oboževalka tise: je sicer draga investicija, toda živa meja iz nje je prvič večno lepa, drugič preprosta za vzdrževanje. Tisa tudi prenese konkretno pomlajevanje. Stebričaste sorte ne potrebujejo dosti oblikovanja.
-
- Kraj: Domžale
Saj vem, da je malo neumesten, morda celi nesramen komentar/vprašanje, pa vseeno ...
Zakaj za vraga je v naši deželi takšna obsedenost s preprečevanjem pogledov sosedov ?!
Poleg tega so te (pre)visoke in goste žive meje, za katere menda celo ni omejitve višine pravi "morilci" vsega drugega rastja v bližini, gojišča in skrivališča za škodljivce ...
Se opravičujem, ampak prav moral sem to napisati !
Zakaj za vraga je v naši deželi takšna obsedenost s preprečevanjem pogledov sosedov ?!
Poleg tega so te (pre)visoke in goste žive meje, za katere menda celo ni omejitve višine pravi "morilci" vsega drugega rastja v bližini, gojišča in skrivališča za škodljivce ...
Se opravičujem, ampak prav moral sem to napisati !
Saj je vse res, kar si zapisal.
Dodal bi mogoče le še tole: in ovirajo promet v naselju, še posebej so nevarne v kakem križišču!
V nekem naselju sem nekoč slišal sledečo opazko... - pošteni ljudje imajo nizke žive meje. Je pa višina žive meje odvisna od sosedskih odnosov, ti pa žal povsod niso kot bi morali biti.
Dodal bi mogoče le še tole: in ovirajo promet v naselju, še posebej so nevarne v kakem križišču!
V nekem naselju sem nekoč slišal sledečo opazko... - pošteni ljudje imajo nizke žive meje. Je pa višina žive meje odvisna od sosedskih odnosov, ti pa žal povsod niso kot bi morali biti.