lp. Vinkoz
Kivi - Actinidia
-
mfranc
- Kraj: Ljubljana
Silva30, tole bo čisto preveč skupaj; ampak veliko je odvisno kako boš peljala/vzgajala naprej.
Lahko pa Tomurija "vržeš nekam za plot"
, ni ga potrebo posebej vzgajati in mu lahko daš celo kakšno polsenčno lokacijo.
Če so v bližini že kaki sosedski Tomuri, ti bodo čebele vseeno oprašile Hayward, tudi če ga ne boš posadila.
LP_________________mfranc
Lahko pa Tomurija "vržeš nekam za plot"
Če so v bližini že kaki sosedski Tomuri, ti bodo čebele vseeno oprašile Hayward, tudi če ga ne boš posadila.
LP_________________mfranc
-
dedek
Silva30, jaz jih imam na razdalji 2,40 m in se mi zdi optimalna razdalja za 2 hayvarda ter 1 tomuri. Mislim, da boš z razdaljo 1,5 m imela probleme z rezjo. To je iz mojih izkušenj, morda pa se kak strokovnjak nebo povsem strinjal. Kot si že dobila odgovor, opraševanje na večjo razdaljo ni problem. Lp._________________Užitek se je učiti.
-
silva30
Hvala obema za odgovore.
Dobro, da sem postavila vprašanje, ker bi jih posadila preveč skupaj.
Torej 2,4m razdalja med ženskami. Moškega pa nekam na nasprotno stran pergole-brajde. Speljala jih bom na brajdo dolžina 7-8m, višina 2m, širina 5m. Ženske posajene na južni strani, moški pa na nasprotni severni strani s popoldanskim soncem.
Upam, da bo tako v redu, če ni dobro mi prosim pokomentirajte.
Dobro, da sem postavila vprašanje, ker bi jih posadila preveč skupaj.
Torej 2,4m razdalja med ženskami. Moškega pa nekam na nasprotno stran pergole-brajde. Speljala jih bom na brajdo dolžina 7-8m, višina 2m, širina 5m. Ženske posajene na južni strani, moški pa na nasprotni severni strani s popoldanskim soncem.
Upam, da bo tako v redu, če ni dobro mi prosim pokomentirajte.