Stebričasto sadje

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Voluharju se je zdelo, da sta dve stebričasti jablani preblizu skupaj in je eni temeljito skrajšal korenine. Takole približno 2 cm so že imele v premeru pa jih je uspel oglodati praktično do debla. Na koncu se je prekucnila, držala jo je samo še ena napol oglodana korenina Evil or Very Mad . Preverila sem tudi sosednjo, ta se zaenkrat še drži. Kake hude žalosti sicer ni, ker kaj dosti ni bilo od nje. Je bila bolj za veselje, kot za količino.

Danes gledam v trgovini sadilne mreže za sadje. Piše, da zdržijo 5 let, da so po tem času korenine že dovolj močne, da ni več nevarnosti. Moja jablana je bila krepko starejša - od prvega skupnega naročila pri Schreiberju. V mrežo je pa res nismo dali, a kaj, saj bi tačas itak že razpadla.
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Odvisno tudi od podlage. Če je kakšna mm111, ima voluhar po nekaj letih zelo veliko posla in enemu samemu težko uspe. M7 in manjše pa komot ošili.

Btw, pri nas imajo 10+ let stare jablane še vedno mrežo. Če so kompletno cele ne vem, jih pa ne morem izpuliti iz zemlje, torej niso glih razpadle.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Moja 10+ letna navadna (nesteberna) jablana se je med 7-9. letom nevarno zibala. Prav čudno je, ko se maje deblo debeline 20+ cm - če bi bila v naselju bi jo podrl. A kaže, da bo prerasla... Cool.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Danes sem pogugala še preostalo Red Cats, malček potegnila in ostala mi je v roki:

Amputirana Red Cats:

Še z druge strani:

Greeen Cats. Zraven sem priložila še eno tanjših korenin, ki mu je tudi teknila

Preostalo mu je samo še okrasno grmičevje, divje zasejani bezeg, oreh in seveda figa.

A kdo ve, se spravi tudi na fige? Posajena je le dober meter stran od teh dveh žrtev.
mravlja

Muha, žal se.
Meni jo je čez zimo ošpičil, fi 5cm, do konca, je padla. Tako ošpičenega drevesca še nisem videl. Se mi zdi, da mu je šla presneto v slast, nobenih majhnih koreninic v bližini ni pustil. Seveda, figa je že nekaj časa v soku. Sem mu nastavil en kos nove (potaknjenec), bom ob priliki preveril. Se bojim, da je postal odvisnež...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mravlja: Evil or Very Mad Crying or Very sad Twisted Evil

Eh, grem tja v bližino zakopat eno plastenko, mu bo od časa do časa zaigrala uspavanko. Confused Bi bila morda steklenica bolj miloglasna? Wink
mravlja

Sem še tako "gorak" na to "zverino", da ti kaj pametnega itak ne bom napisal.
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

muha je napisal/a:
Danes sem pogugala še preostalo Red Cats, malček potegnila in ostala mi je v roki:
.

Nekaj koreninic se še vidi. Če bi se odrezalo obglodano, steblo pa fejst prikrajšalo, bi zadeva lahko preživela.
In jasno posadilo v mrežo, ozeroma prvo leto v večji teglc.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

muha je napisal/a:
Eh, grem tja v bližino zakopat eno plastenko, mu bo od časa do časa zaigrala uspavanko. Confused Bi bila morda steklenica bolj miloglasna? Wink

Dobra asociacija so Stalinove orgle Smile
mravlja

To bi bilo "orodje" po moji izbiri, fige mu ne odpustim.
Odgovori