Misliš, da bi bilo bolje, če bi jih sušila v pečici in ne na zraku?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima
-
copatka
- Kraj: Radegunda, Golte
Metuljc, ampak jaz svoje iz dveh buč že tri dni sušim in se tudi zelo težko lupijo. Ne postanejo tako čvrste kot tiste kupljene, ki med zobmi kar razpadejo na dva dela
.
Misliš, da bi bilo bolje, če bi jih sušila v pečici in ne na zraku?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
copatka
Jaz jih pa dobim ven, samo lupina ostane nekako gumijasta, tako da gre bolj počasi._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
copatka
Nekaj sem pogruntala - če jih malo popražiš, so pa bolj krhke in se lažje dobi ven vsebina
. Jih že zobljem
._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
voda
Copatka, pri nas smo dali v ponev kap olja, semena katera smo posuli z malo soli, ter ob mešanju na srednje jakem ognju popekli-posušili. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Saj sem napisala, da jih spečemo, ne posušimo. V okolici Celja je to tradicionalna priprava bučnih semen, na tržnici jih prodajajo skozi vse leto (seveda semena običajnih buč, "svinjskih", ne hokaido in podobnih.
Copatka, pa saj v tem je bistvo, lepo počasi jih luščiš in uživaš...............zunaj sneg, ti na toplem,.....
Copatka, pa saj v tem je bistvo, lepo počasi jih luščiš in uživaš...............zunaj sneg, ti na toplem,.....
-
copatka
Lpmami je napisala:
Lpmami, en recept s Kulinarike in debata o pečenju: http://www.kulinarika.net/recepti/9810/predjedi/pecena-bucna-semena/
Jaz jih nisem solila, potem ko sem že suhe prepražila v ponvi. Tako dobro kot kupljene se še vseeno ne lupijo, ampak so pa moje, domaaače
._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
| Citiram: |
| Posušene v pečici, a jih ni prav nič prijetno luščiti - sploh ne grejo od lupine Confused A je kakšna finta pri sušenju ali pa pri luščenju? Je mogoče krivo to, da jih nisem posolila? |
Lpmami, en recept s Kulinarike in debata o pečenju: http://www.kulinarika.net/recepti/9810/predjedi/pecena-bucna-semena/
Jaz jih nisem solila, potem ko sem že suhe prepražila v ponvi. Tako dobro kot kupljene se še vseeno ne lupijo, ampak so pa moje, domaaače
- Lpmami
- Kontakt:
-
copatka
- Lpmami
- Kontakt:
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)