HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Metuljc, ampak jaz svoje iz dveh buč že tri dni sušim in se tudi zelo težko lupijo. Ne postanejo tako čvrste kot tiste kupljene, ki med zobmi kar razpadejo na dva dela Rolling Eyes .

Misliš, da bi bilo bolje, če bi jih sušila v pečici in ne na zraku?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Jaz sem jih sušila na kratko v zelo vroči pečici. Ne dobim lupine od jedra, vse se zlomi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka

Jaz jih pa dobim ven, samo lupina ostane nekako gumijasta, tako da gre bolj počasi._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

Nekaj sem pogruntala - če jih malo popražiš, so pa bolj krhke in se lažje dobi ven vsebina Very Happy . Jih že zobljem Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Copatka, pri nas smo dali v ponev kap olja, semena katera smo posuli z malo soli, ter ob mešanju na srednje jakem ognju popekli-posušili. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Saj sem napisala, da jih spečemo, ne posušimo. V okolici Celja je to tradicionalna priprava bučnih semen, na tržnici jih prodajajo skozi vse leto (seveda semena običajnih buč, "svinjskih", ne hokaido in podobnih.
Copatka, pa saj v tem je bistvo, lepo počasi jih luščiš in uživaš...............zunaj sneg, ti na toplem,.....
copatka

Lpmami je napisala:
Citiram:
Posušene v pečici, a jih ni prav nič prijetno luščiti - sploh ne grejo od lupine Confused A je kakšna finta pri sušenju ali pa pri luščenju? Je mogoče krivo to, da jih nisem posolila?

Lpmami, en recept s Kulinarike in debata o pečenju: http://www.kulinarika.net/recepti/9810/predjedi/pecena-bucna-semena/

Jaz jih nisem solila, potem ko sem že suhe prepražila v ponvi. Tako dobro kot kupljene se še vseeno ne lupijo, ampak so pa moje, domaaače Wink._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

No, semena iz naslednje bom pripravila po enem od teh receptov, pa mora uspeti Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
copatka

Dodatna "hokaido" novoletna dekoracija Very Happy

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Copatka, zdaj pa razumem, zakaj si si izbrala misel v svojem podpisu Razz_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori