Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jalapeno

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

No, saj nekaj takega sem imel v mislih. Potrgat, oziroma porezat zgornje vršičke. Plodov bo po vsej verjetnosti tudi v tem primeru več kot dovolj.

Ne, pri paprikah pa vsaj jaz osebno tega še nikoli nisem delal. Pri enem Habaneru lani pa že, ker je bil tudi že kar prevelika "pošast".
Ampak to šele konec avgusta.
ahonen

Odgovor Napisal/-a ahonen »

Evo, tako pa so meni lepo skalila vsa semena Jalapenota, posajena 22.1.2020. Objavim slike ko bo čili večji.

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Oooo. Jaz še čakam, pa so not že dobrih 10 dni.
ahonen

kate je napisal/a:
Oooo. Jaz še čakam, pa so not že dobrih 10 dni.

Ja, je ogromno enih dejavnikov ki vplivajo na čas kaljenja. Jaz semena naročam prek spletne strani cilicen.com, loncke s semeni pa imam postavljene na konstantni temperaturi 22stopinj.
Samo počakat pa bo Smile
ahonen

Imam eno vprašanje. 22.1. sem posadil Jalapeno Craigs grande. Skalil je eden, ki pa je na koncu rjave barve, prav tako ima za razliko od navadnega Jalapenota zelo tanko steblo. Kaj bi bil problem?

tarzan

Odgovor Napisal/-a tarzan »

Imam občutek, da je kaput. Lahko da je bil poškodovan, ko je prilezel ven ali pa če si ga preveč zalival. Glede na barvo stebla mislim da je bolj tisto prvo, voda bi mu prvo pobrala korenine.

Jaz bi ga potegnil ven in odstranil, če ima mogoče kako glivično obolenje gor, da se ne preseli še na druge.

Seme je sveže? Kupljeno ali domače? Podoben primer sem videl, ko sem kalil seme ki ni bilo popolnoma dozorelo, slaba kalivost, pa še tisti ki so prišli ven so bili rahitični.
ahonen

tarzan je napisal/a:
Imam občutek, da je kaput. Lahko da je bil poškodovan, ko je prilezel ven ali pa če si ga preveč zalival. Glede na barvo stebla mislim da je bolj tisto prvo, voda bi mu prvo pobrala korenine.

Jaz bi ga potegnil ven in odstranil, če ima mogoče kako glivično obolenje gor, da se ne preseli še na druge.

Seme je sveže? Kupljeno ali domače? Podoben primer sem videl, ko sem kalil seme ki ni bilo popolnoma dozorelo, slaba kalivost, pa še tisti ki so prišli ven so bili rahitični.

Hvala za ta izčrpen odgovor!! Semena sem dobil decembra po naročilu iz cilicen.si in dvomim da so stara. Kar se zalivanja tiče, zalivam s pršilko lepo po malem tako da verjetno zemlja ni premokra.

Skratka, bom ga odstranil da ne bo še večjih problemov in javim kako bo.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem danes sejal 6 let staro seme. Domače , sem ga namakal dva dni .
tarzan

Odgovor Napisal/-a tarzan »

Dajmar je napisal/a:

Sem ze poskusal in sem jih dobil nekaj, ceprav vecina je segnila hitro po kaljenju.
Sem jih razkuzil s peroksidom, mogoce je tudi kaj pomagalo.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Dajmar je napisal/a:

Sejano 3.02.20, danes po 10. dneh slabo kaže .
Odgovori