Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jalapeno
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Jalapeno
(Prenos iz arhiva)
Današnje kosilo; torej so že pokojni ...
Končno lahko povem nekaj o razlikah med dvema sortama; levo so Jalapeno TAM - desno, vključno z rdečimi je "domači" jalapeno, Kalia.
Razlike skozi sezono:
- Tam so evidentno skozi celo sezono bolj čokati, in so na začetku sezone in sedajle tudi večji od Kalie.
Na višku sezone, v tisti hajcungi, pa so bili jalapenčki od kalije bolj veliki! Kot je razvidno iz te slike http://shrani.si/f/o/K5/3ZkqN7oA/1/0031.jpg (TAM so na sliki spodaj).
- TAM so precej bolj zgodnji in zgodnjost ponavadi pomeni da za rast ne rabijo toliko toplote kot pozni Kalia. Zgornji "pojav" skozi sezono sovpada s tem, da se TAM relativno dobro debelijo pri malo nižjih temperaturah, na začetku in na koncu sezone. Kalia je počasna, ker rabi večjo toploto da dobro dela.
- skovilčki ; jah, težko govorim o skovilih, ko pa mi najbolj pašejo Habanero . TAM je malo bolj mil, ampak sedajle, jeseni, oba kar dobro zažigata. Za Jalapeno seveda .
Imata tudi različne termine obiranja in se preko sezone lepo dopolnjujeta, tako da je vedno kaj za obrati.
LP_________________mfranc
Končno lahko povem nekaj o razlikah med dvema sortama; levo so Jalapeno TAM - desno, vključno z rdečimi je "domači" jalapeno, Kalia.
Razlike skozi sezono:
- Tam so evidentno skozi celo sezono bolj čokati, in so na začetku sezone in sedajle tudi večji od Kalie.
Na višku sezone, v tisti hajcungi, pa so bili jalapenčki od kalije bolj veliki! Kot je razvidno iz te slike http://shrani.si/f/o/K5/3ZkqN7oA/1/0031.jpg (TAM so na sliki spodaj).
- TAM so precej bolj zgodnji in zgodnjost ponavadi pomeni da za rast ne rabijo toliko toplote kot pozni Kalia. Zgornji "pojav" skozi sezono sovpada s tem, da se TAM relativno dobro debelijo pri malo nižjih temperaturah, na začetku in na koncu sezone. Kalia je počasna, ker rabi večjo toploto da dobro dela.
- skovilčki ; jah, težko govorim o skovilih, ko pa mi najbolj pašejo Habanero . TAM je malo bolj mil, ampak sedajle, jeseni, oba kar dobro zažigata. Za Jalapeno seveda .
Imata tudi različne termine obiranja in se preko sezone lepo dopolnjujeta, tako da je vedno kaj za obrati.
LP_________________mfranc