Krofi

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tole je rezultat moje včerajšnje peke krofov po običajnem receptu:
IMG-20210216-132714

Muha, moje izkušnje o olju so: če je testo prav pripravljeno in temperatura olja pravšnja, potem je poraba olja med peko majhna. Kadar mi krofi niso lepo uspeli, je bila tudi poraba olja med cvrtjem večja.

No, tole pa je rezultat mojega prvega poskusa priprave krofov z drožmi. Niso imeli niti zunanje, ne notranje lepote.... Mislim, da vem katere napake sem naredila. Drugo leto zagotovo ponovno poskusim...

IMG-20210214-065021_________________naredimo svet lepši
brbr

Letošnja peka krofov je za nami, a ne?
Ponovno sem jih delala po "Rosaninem" receptu, le da sem testu dodala dvojno količino limonine lupinice in žlico medu (za probo).

Kar je letos novega, pa je način polnenje z marmelado. Do letos sem vedno vbrizgavala marmledo s strani (v področju venca). To je bilo vedno precej leplijvo opravilo, ker je marmelada vedno iztekala iz krofov. Tako sem jih takoj po polnenju zlagala po strani, da je izteklo kar najmanj marmelade.
No, letos sem imela tega dovolj in sem jih polnila od zgoraj. Čeprav so bili pomisleki, da to ne bo dobro (noben tega ne dela, a soi že kje to videla,...), ker bo marmelada ob ugrizu brizgnila v nos, se je stvar odlično obnesla - marmelada ne izteka, nahaja se lepo na sredini krofa. Edina pomanjkljivost (lepotni vtis) je luknjica na vrhu, ki pa se prekrije s sladkornim posipom. Bi dodala slikico, a me trenutno tehnologija ne uboga Evil or Very Mad_________________naredimo svet lepši
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Brbr, sem tak način videla pri enmu pek "Androžarna" in mi je bilo smešno, ker zgledajo kot ene joškice Laughing , ker ni bilo sladkornega posipa čez..._________________sonček je in .....
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, kar piše brbr, potrjujem. Res super rešitev, krof pa vreden greha.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ja super Brbr, dobra pogruntavščina.
Jaz jih tudi pokonc postavljam in vbrizgavam.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

ker za pusta prijatelji nismo imeli časa, da bi se družili (kot vsako leto), smo imeli pustno druženje šele to soboto.
Ker je bila takorekoč že pomlad, so si tudi krofi nadeli pomladen izgled...

IMG-20220319-122642_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uauu! Dobra ideja. Iz česa so rožice - ne izgledajo, da bi bile samo iz mletega sladkorja?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Odgovori Brbr, ker tudi mene zanima. Si pa mojsstrica.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Meni pa zgleda samo cuker v prahu, precej na debelo, pa malo trše marmelade v sredini.
brbr

Peter ima delno prav - mleti sladkor odišavljen s strokom vanilije, na sredini pa košček suhe marelice in ne marmelade.

Hvala za pohvale!_________________naredimo svet lepši
Odgovori