Paradižnik 2023

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Izgleda noro lepo. Ampak, a mačka imaš? Brez njega verjetno ne bo tako dobro uspeval. Wink Laughing
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Mačke ni, lahko bi kakšno posvojil, število muc je rahlo naraslo, verjetno so plod jesenske ljubezni.

Ampak tistih 35 dni me vleče, da bom kar danes v lonček dal dve, tri semeni.

Morda malo znižam zamudo proti bolj pridnim paradajzarjem Wink .

Najbolj pridnih, ki imajo že bunkice, ne morem niti za las dohiteti Very Happy ._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ja, nujno posadi. Res me zanima tole okrog 35 dni. Upam, da ni zanka v tem, da jih daš "na prosto", ko že imajo prve bunkice. Wink Laughing
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Poleg alu folije, kot pomoč za več svetlobe, uporabljam veliko ogledalo, ki je tudi učinkovito.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

- Paradajzki
- Paradajzki in silphium
- Nič paradajzkov in sida Smile

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lepo in veliko novega življenja. Wink

Tudi moj vrtec, namenjen paradižnikom, čilijem in paprikam, je že polno zaseden...

IMG-20230330-072526_________________naredimo svet lepši
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

muha je napisal/a:
Ja, nujno posadi. Res me zanima tole okrog 35 dni. Upam, da ni zanka v tem, da jih daš "na prosto", ko že imajo prve bunkice. Wink Laughing

Sem že posejal. Ampak so pa šparovni; nekateri dajo darilno vrečko tudi z 10 ali več semeni, tile so si od ust odtrgali samo pet semenk Cool Wink

Posejal sem tri semena, če dobim dve sadiki, bom eno dal na turbo vzgojo, drugo pa vzgojim do tistih 15 - 20 cm višine in jo postavim ven.

Tistih 35 dni je res zelo intrigantnih Very Happy . Ampak eni so samo navedli da je res med najbolj zgodnjimi paradižniki Rolling Eyes ._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi mene zanima tale Ida gold. Zgodnja sorta v kombinaciji s tvojo turbo vzgojo bo sigurno huda konkurenca nam, ki se že od začetka januarja 'mučimo' s predsezonsko vzgojo.
Lepo, da ste pokazali svoje paradižničke. Sem jih tudi jaz nameravala poslikati skupaj z ostalimi plodovkami, a jih bom, ko bodo spet na terasi. Danes je tako pusto vreme, da se mi jih ni dalo prenašati.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mfranc, zadal si si veliko odgovornost. Mislim, da nas je kar dosti, ki se bomo postavili v vrsto za semena. Jaz sem gotovo med njimi Embarassed_________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mfranc, pa kake zalistnike bi veljalo ukoreniniti. Če je res vsaj približno tako hiter, bo tudi v poletju hitro zrasel.
Odgovori