Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bazilika Blue Spice

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

brbr, zmenjeno Smile

Sicer mi je letos "uspelo pomešati" bazilike, nisem pravočasno označila kaj je katera in imam pomešano limonsko, Blue Spice in mogoče celo eno izmed svetnic Embarassed .

Imam pa še malo lanske Blue Spice - čistokrvne - tako da smo rešene Laughing.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Oh, kako dobre novice. Hvala!_________________naredimo svet lepši
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Bom še jaz za ziher pobrala malo semena. Upam, da mi uspe še v teh dneh.
Nekdo pa je pobral tudi moje seme med viški na Gartlcmaniji, tako da bi morala biti kar razširjena med člani.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Saj je dokaj enostavno pobrati semena pri baziliki.
Ne vem, če delam prav - jaz kar celo vejico odrežem (sigurno ima kakšno svoje pravilno botanično ime, ki ga jaz ne poznam Rolling Eyes ) v dolžini semenskih bunkic. Namečem jih kar v plastično vedro ali papirnato škatlo. Pustim dlje časa, da dozorijo/se posušijo. Nakar stresam vejice, da seme popada ven. Potem ga pa še čimbolj očistim lističev in ostalih "dodatkov".
Lani sem ga precej "pridelala" in precej razposlala Smile.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

figula je napisal/a:

Lani sem ga precej "pridelala" in precej razposlala Smile.

Ja, res je - hvala Very Happy_________________
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kdaj boste baziliko posadili na prosto? Ali ste jo že? Malo še odlašam, če bodo temperature padle.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moja je že na vrtu, pokrita s plastenko.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Figula, tudi jaz tako delam vsako poletje. Ko pa sem letos spomladi hotela stresti ven seme, ni bilo niti enega - haha, najbrž sem pobrala, ko so že vsa prej ven padla Laughing ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jo bom tudi jaz jutri posadila.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ima pa ta, celo pri meni ogromna rastlina tako drobcena semena, da sem rabila lupo in pinceto, ko sem jih nabirala 😂 . Ja pa res čudovita, še zdaj mi cveti in nudi pašo čebelicam 😍 . Je vredno truda!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori