Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Katera rastlina je to?
Tega je tudi pri nas polno na suhih peščenih rebreh. Tudi med siljem. Tako bolj suho, trdo listje ima, kajne?
Predvidevala sem, da bom rastlino morda našla na "Rastlinah kamniškega vrha", ali na Zaplana.net, a je nisem nikjer. Prepričana sem, da raste na obeh koncih, le da ne vem, kako cveti. Morda nič kaj opazno in so jo zato spregledali?
Predvidevala sem, da bom rastlino morda našla na "Rastlinah kamniškega vrha", ali na Zaplana.net, a je nisem nikjer. Prepričana sem, da raste na obeh koncih, le da ne vem, kako cveti. Morda nič kaj opazno in so jo zato spregledali?
Kot je napisala metuljc, je nemogoče reči zagotovo. Kobulnic večina ne mara za določanje . Mene spominja na Peucedanum oreoselinum - gorski silj (ki ni omejen na gore), taka manjša kobulnica, značilna predvsem za travnike v bližini gozda (prvi znaki zaraščanja). Za to vrsto je značilno, da listi, gledano od strani, po dolžini izgledajo nalomljeni (glej tule). Ampak to je samo ugibanje, lahko je povsem kaj drugega ...