Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paeonia - potonika - zelnata trajnica

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Paeonia tenuifolia -ozkolistna potonika je zacvetela. Od ozkolistnih poleg te rdeče z enostavnimi cvetovi obstajajo še rdeča polnocvetna, svetlo roza z enostavnimi in polnimi cvetovi. (Paeonia tenuifolia rosea). Če bi kdaj dobila semena od katere od teh, bi jih poskusila vzgojiti, zato če kdo ve, kje v Evropi jih prodajajo, prosim, da mi sporoči.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zanimivo "ruševje". Wink Laughing Lepe, ni kaj.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

O, že odprti cvetovi.
3. in 4. maj bodo v Lidlu grmaste potonike po 6.99€. Jaz bom šla vsaj pogledat._________________Naj raste
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Ooooo... sama sem tudi svoje občudovala, ampak so v popkih.
Pa letos so manj košati grmi. Sprašujem se, če je to naravni pojav, ali si je kdo postregel. Bom vprašala 2 sosedi, ki bi bili tega sposobni.
Uporabniški avatar
Plamenka

Tajci, si šla pogledat potonike v Lidl?
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Ja Plamenka, šla. Pa tudi kupila tri. So kar solidne rastlinice, visoke kakih 20 cm. Tri barve; vijolična, roza in roza-rdeča. Brez sortnih imen.
Zadovoljna vseeno._________________Naj raste
Uporabniški avatar
Plamenka

Krasno, naslednje leto bodo najbrž že cvetele. Upam, da boš poslikala. Wink
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Dobila na nekem Gartlc srečanju.

Tele so najdlje pri hiši.

Dobila od Tanje.

Cinijino, nizko in zares rdečo, sem pa letos zamudila in je nisem uspela fotografirati.
Uporabniški avatar
Plamenka

Moja najljubša potonika je ponovno zacvetela. Čeprav je nizka, je imela po dežju nekaj vej poležanih in sem jo morala privezati.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kakšna potonka neki! Tole je en eksotični pritlikavi bor, gor si pa navezala papirnate cvetove. Wink Laughing Laughing Laughing

Pa še bolj resno: čudovita je.
Odgovori