Baje se seme da v vodo, pa čez nekaj časa začne kaliti. Sem pogledala na youtube. Semen imam ogromno, tri krat po tri glavice se je odprlo. Mi pa je začel ponovno poganjat. Nisem pa prepričana, če bo steblo ali bodo listi. Bom morala počakat kak teden ali dva. Tu je še link, če koga zanima, kako izgledajo skaljena semena amarilisa. Če je stricu uspelo, ni vrag, da meni ne bi https://www.youtube.com/watch?v=DZMV734U54k
Meni se zdi malo verjetno, da bi seme amarilisa kalilo, če je dlje časa v vodi, saj je tam močno omejen dostop kisika. Na vlažnem že, ne pa v vodi, to bi pa verjela.
Sem pogledala video. Stric je imel semena v vodi, pa ne čisto pokrita, če sem prav videla. Sicer pa bolj priporoča sejanje v zemljo in redno vlaženje, ne močenje._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Po logiki stvari bi rekla, Novinka, da jim nekje okoli 10 stopinj zanesljivo zadošča. Ker moraš računati, da ob kakem vetru in vlagi temperatura hitro pade, oz. rastline podhladi. Vsekakor kak zaveten prostor ob hiši, ampak ne premočno sonce, ker jim bo pobralo barvo.................
Imam jih "na ta senčnem balkonu", očitno je mami že vedela zakaj so tam. Jaz seveda ne
Sem pa sedaj za 8. marec v službi dobila lepe amarilise (no "cvetoča stebla"), ampak na pokopališče jih pa glede na napovedi verjetno nima smisla nositi.
Ne morem si kaj, da ne bi objavila tegale mojega lepotca. Letos je spet pognal dve stebli, eno nosi štiri cvetove, drugi pa dva popka. Začuda sta oba enako visoka in oba praktično čisto pokončna.
_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pri meni je samo enkrat poglnal dve stebli, sta bili pa toliko časovno narazen, da cvetovi niso bili odprti ob istem času. Mu rastejo kakšne stranske čebulice?
Greeny, eno je pognal po mnogih letih pri meni. Verjetno šele zdaj zato, ker ga imam ves čas v istem loncu, samo zemljo mu menjam._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje