Paprika 2020

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, me veseli, da so se zvončki dobro odrezali. Upam, da bodo tudi skozi sezono upavičili hvalo, ki jim jo pojem Wink

Tonček, ukavrjanje z rastlinami skladno s primernimi dnevi se ne kaže le v hitrosti klitja, temveč v vsem življenju rastlin (rast, oblikovanje plodov, kvaliteta vsebnosti pridelka,... in ne nazadnje v kvaliteti skladiščenja)_________________naredimo svet lepši
brbr

Danes sem prejela semena Ljubov dlan iz Srbije. Veljavnost do junija letos. Če jih bi kdo sejal, naj se javi. Piše, da se sejejo od 1.3. do 20.4. Kalile naj bi 50dni na tem. 12st., 20 dni na tem.20st._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Brbr, bi prosila nekaj semen._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

brbr je napisal/a:
Danes sem prejela semena Ljubov dlan iz Srbije. Veljavnost do junija letos. Če jih bi kdo sejal, naj se javi. Piše, da se sejejo od 1.3. do 20.4. Kalile naj bi 50dni na tem. 12st., 20 dni na tem.20st.

To serijo sem sejal letos. Katastrofa od semena. Zgleda, da so staro primešali zraven.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Sem tudi jaz ugotovila, da mlada semena (lani pridelana) vzklijejo v parih dnevih na toplem. Sem delala kalilni test iz starih semen, pa ni po petih dnevih nič vzklilo.

presenetljivo mi je vzklila popolnoma vsa solata majska kraljica, seme staro 9 let!_________________Lp, Živa
brbr

Meni so stara semena Ljubov dlan (veljavnost do junija 2019) kar v redu kalila - bolj pozno glede na sveža (domača) semena drugih paprik in čilijev, tudi zelo neenakomerno, a vseeno. Danes, 22 dni po sejanju, je od 45 posejanjih zunaj 31 rastlin. Do pikiranja mogoče še kakšna pokuka iz zemlje.

Bom pa sejala še nekaj semen od AB in telih dobljenih danes... Bom primerjala in poročala.

Vsekakor bom letos pobrala seme z mojih rastlin, če bo vse tako kot mora biti, seveda._________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Brbr meni so tiste tvoje rdeče kiklce lepo in kmalu vzklile.
Posejat še moram Alpino, čim bbo za plod. Moram pogledat.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Brbr, boš lahko prišla na naslednje kofetkanje ali se zmeniva kako drugače?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Lpmami, če ne pridem, dam prej Metuljc ali Dobri misli. Tako in tako je ena vrečka s semeni namenjena za Gartlcškatlo._________________naredimo svet lepši
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Tonček imaš prav, moje paprike iz svežih semen babure kukajo na plan, brez kolendarja.
Odgovori