Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Me zanima, kako veliki cvetovi bodo pri meni. Mogoče bi ga morala pognojiti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Gnojenje gotovo ne bi škodilo. Ga imaš v loncu?

Zanimivo primerjavo imam ravno s sadiko istega letnika, kot je tvoj. Prvo leto sem eno posadila na obrobek, drugo pa dala sosedu (ti si "sestrico" iz istega legla dobila šele leto kasneje). Moja torej raste tretje leto posajena na prosto in je košata z več vrhovi in veliko cvetnimi nastavki. Sosed jo ima še vedno v loncu, 3 - 5 litrov na uč, še vedno ima eno samo steblo, cvetov ne vem če bo 5.

Jasna povezava "input : output". Wink
Uporabniški avatar
Plamenka

Ne, v zemljo sem ga posadila, visok je 1m in ima 6 poganjkov. Imam pa v loncih oba MFrancova, ker jima moram še najti stalno mesto. Tadva pa imata samo po en poganjek, sta bila pa tudi manjša od tvojega.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Potem je v kar dobri kondiciji. Gnojenje pa ima najbrž večji vpliv, če ga opravimo, ko cvetove šele nastavlja. Ne vem, če bi sedaj še učinkovalo - morda pa? Po mojih izkušnjah ima na velikost cvetov največ vpliva vročina. Bolj, ko je vroče, večji je premer cvetov. Z nastopom hladu se nemudoma zmanjša.
Uporabniški avatar
Plamenka

Prva dva cvetova sta se odprla kljub dežju. Wink Premer je 22 cm.

pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Imam dva beli je že skoraj odcvetel, rdeč pa bo skoraj.že odpira popke.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, naslednji bojo večji Wink . Res pa v loncih ne dosegajo takšne velikosti, pa tudi košatosti ne. Itak Very Happy .

Daleč nazaj, na začetku, pa mi je rdeči Newbiscus Red Sky v malem loncu naredil cvet preko 30 cm. Ampak imel je samo eno "gajžlo" in nato samo še nekaj cvetov._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Ta ni v loncu, no, zdaj je cvet do konca razprt in meri 25 cm. Zelo lepo je videti v živo.
MFranc, za tvoja dva moram tudi poiskati podobno primerno mesto. Je tisti rdeč, ki si mi ga dal, Red Sky? Imen si nisem napisala, le rdeč in bel hibiskus je na označevalcih.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Je, Red Sky je. Sem ti pozabil povedati da cvet raste preko celega dneva Wink ._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Potem ga bom zvečer še enkrat izmerila. Very Happy
Odgovori