Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2021
-
- Prispevkov: 5227
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Aja, to pa še gre. Sama ajvar pripravljam samo iz paprik, standardna količina pri nas je 15kg, kar pa na vrtu ne morem (ne zanam) pridelati, posebej ne naenkrat...
Tako jih vsako leto kupim. Sorta Kurtovska kapija. Lani sem pobral seme iz lepega plodu. Zdaj na vrtu rastejo tri rastline._________________naredimo svet lepši
Tako jih vsako leto kupim. Sorta Kurtovska kapija. Lani sem pobral seme iz lepega plodu. Zdaj na vrtu rastejo tri rastline._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 5227
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Ne vem, kako jih pripravljaš. Če jih najprej popečeš, olupiš in potem kuhaš, sem ugotovila, da je še kako pomembno, kakšno sorto paprik uporabiš. Ene sorte se sila težko lupijo, ker imajo tako tenko kožico, da se zlepa ne odlušči od mesa.
Pri ravno prav pečeni Kurtovski kapiji in tudi papriki Ljubov dlan, pa kožica kar odfrči stran. Jih je prav užitek lupit.
Prekaljeni mački priprave ajvarja še pravijo, da se ajvar kuha iz paprik, ki dozorijo konec septembra, začetek oktobra (v Makedoniji), ker takrat vsebujejo le malo vode in je priprava krajša..._________________naredimo svet lepši
Pri ravno prav pečeni Kurtovski kapiji in tudi papriki Ljubov dlan, pa kožica kar odfrči stran. Jih je prav užitek lupit.
Prekaljeni mački priprave ajvarja še pravijo, da se ajvar kuha iz paprik, ki dozorijo konec septembra, začetek oktobra (v Makedoniji), ker takrat vsebujejo le malo vode in je priprava krajša..._________________naredimo svet lepši
lepo obložena, lpmami.
imam babure po zaslugi Muhe. Lani sem sama pobrala seme iz njih, letos tudi niso zatajile. White bull se jim reče. Muha, če boš še kaj naročala to seme, mi sporoči, jaz bi tudi.
čez oranžno mini je pa ni. To je letos ugotovil tudi voluhar in šel v večna lovišča. upam samo, da je bil eden in ne več._________________Lp, Živa
imam babure po zaslugi Muhe. Lani sem sama pobrala seme iz njih, letos tudi niso zatajile. White bull se jim reče. Muha, če boš še kaj naročala to seme, mi sporoči, jaz bi tudi.
čez oranžno mini je pa ni. To je letos ugotovil tudi voluhar in šel v večna lovišča. upam samo, da je bil eden in ne več._________________Lp, Živa