Česen sem pobirala 15. in 16. julija. Pobrala sem vsega, razen tistega s cvetnimi glavicami, ki ga bom pobrala to soboto.
Letina je najslabša odkar ga gojim. Na delih, kjer je zemlja manj kamnita, je bil srednje velik, drugje pa majhen do zelo majhen. Velikih glavic je bilo samo za vzorec, mogoče tri, štiri...
Ko bo ves obešen, ga poslikam in pokažem.
Copatka, tvoj je pravi velikan proti mojim drobižkom. Dašabina, tistega razpadlega lahko posušiš, zmelješ in ponudiš česen v prahu._________________naredimo svet lepši
Ojoj, Brbr, res mi je žal. Pa toliko dela je bilo vloženega!
A si čebulice iz celih glavic že pobrala? Jaz sem danes izkopala eno in so čebulice mini, mini. Če sodim po njih, bo tudi bera česna letos bolj uboga. _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne, česna iz cvetnih glavic nisem pobrala. Ko je bil pravi čas, sem imela opravka z drugimi stvarmi. Zdaj pa nadzenmega dela ni več. Mislim, da ga bom kar pustila v zemlji in ga spomladi redčila. Samo ne vem, katerega bom postem sadila v jeseni
Se moram še "pogovorit" sama s sabo: ali izkopavati "na slepo", ali kupiti semenski česen pri Amarantu. Verjetno bo malo tega in malo onega....
Letos je pri meni res posebna česnova sezona. Ampak se ne dam - že pilim zmagovit recept za pridelavo naslednje leto _________________naredimo svet lepši
Mogoče se vama pridružim z načrti za drugo leto, ko bom za vikend tudi jaz pobirala česen ...
Brbr, a tudi približno ne veš, kje si sadila glavice? Mogoče bi se ti vseeno splačalo kopati, Amarant je drag kot žafran _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Copatka, vem, vem, kje so posajene. A greda je dolga 40m in ima 5 vrst = 200m kopanja. To je pa tudi za mojo trmasto/vztrajno naravo kar velik zalogaj. Saj pravim, pogajanja (sama s sabo) so v teku...
Dašabina, lahko narediš tudi česnovo tinkturo. V času virusnih obolenj pride še kako prav.
Sama se je lotim drug teden. Mi je zmanjkalo dobrega žganja. Ga dobim kones tedana.... Letos, kot kaže, ne bo problema z zagotavljanjem primernih temperatur._________________naredimo svet lepši