Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Radič - Cichorium intybus

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ja, ja, na srečo od lani Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Radiči so kar lepo začeli rasti. Vmes sem posejala še solato. Do sajenja paprik imajo čas rasti in mi jesti.
lep pozdrav

cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

v Istri na njivi v dolini (kotanji, dargi) so blitva, cikorija, solate in radiči (več vrst) dobro preživeli zimo (za razliko od česna in čebule, katere je led in voda veliko izruval). Muhin indigo dela lepe rozete široke cca 20-25cm. Nekateri so bili prekriti z zimsko kopreno čez loke nad njimi, a ni preveč pomagalo saj ko sem včeraj prišla je vse frfotalo od nacefranosti kopren. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zardi specifičnosti vzgoje sem iz tele teme posebej izločila nekaj prispevkov o

poletnem radiču Indigo
Solkanskem radiču

da jih bo laže najti. Jih je pa kar nekaj tudi še ostalo v tejle temi, prepletenih z ostalimi sortami.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Solkanskega radiča je zmanjkalo. No, tri sem pustil, da bom poskusil semenit.
Zdaj je pa treba pojesti tega: Rosso di Verona.

Tole je že tretja gajbica v kurilnici, pa še za kakšne tri ga je v rastlinjaku, kjer je še dobro pokrit z več plastmi vrteksa.

Je tole res kar dobra fora. Poleti poseješ in počakaš, da zraste. Kakšnega posebnega dela ni z njim.
Potem pred zimo izkoplješ, preneseš na neko bolj zavarovano mesto, potem pa hodiš iskat z gajbico po potrebi in daš za nekaj dni v primeren, temen prostor.
Seveda tisti, ki sejete v rastlinjake, lahko preskočite vmesno fazo.
Menda dela tudi skoraj brez zemlje.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ooooooooooooooo, lepota, dobrota.
Vidiš, pa se boš le pretolkel skozi te zimske dni, mraz, sneg,..... Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole ne-poletno vreme radičem zelo ustreza. Vse, kar sem sejala na vrt, je vzklilo do zadnjega semenčka. Kar ne morem jih dovolj zredčiti, da bi lahko oblikovali glavice.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ali že sejete radiče? Muha, ti jih po navadi kar zgodaj, a ne?
Jaz jih sejem v drugi polovici junija, a bi mogoče letos poskusila prej..._________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tržaški solatnik je gosto vzklil. Endivijo imam napikirano, kadar bo prostor jo bom sadila.
Tudi Canasta je pripravljena za pikiranje.

lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tržaški solatnik sem jaz sejala že zgodaj in ga zdaj že jemo. Če poleti nimam solate, z veseljem jemo tale radič. Vndar potem vedno poslušam, da jemo samo radič...

Kaj pa zimski radiči kot Palla Ros(Bianca, verona, treviški radič, Castelfranco, štrucar, Bianco di Milano, Solkanski radič...?

Cinija1, kdaj si sejala endivijo? Vsako leto tako zgodaj in ti potem ne gre v cvet?_________________naredimo svet lepši
Odgovori