Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Radič - Cichorium intybus
v Istri na njivi v dolini (kotanji, dargi) so blitva, cikorija, solate in radiči (več vrst) dobro preživeli zimo (za razliko od česna in čebule, katere je led in voda veliko izruval). Muhin indigo dela lepe rozete široke cca 20-25cm. Nekateri so bili prekriti z zimsko kopreno čez loke nad njimi, a ni preveč pomagalo saj ko sem včeraj prišla je vse frfotalo od nacefranosti kopren. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Zardi specifičnosti vzgoje sem iz tele teme posebej izločila nekaj prispevkov o
poletnem radiču Indigo
Solkanskem radiču
da jih bo laže najti. Jih je pa kar nekaj tudi še ostalo v tejle temi, prepletenih z ostalimi sortami.
poletnem radiču Indigo
Solkanskem radiču
da jih bo laže najti. Jih je pa kar nekaj tudi še ostalo v tejle temi, prepletenih z ostalimi sortami.
-
- Prispevkov: 5237
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Solkanskega radiča je zmanjkalo. No, tri sem pustil, da bom poskusil semenit.
Zdaj je pa treba pojesti tega: Rosso di Verona.
Tole je že tretja gajbica v kurilnici, pa še za kakšne tri ga je v rastlinjaku, kjer je še dobro pokrit z več plastmi vrteksa.
Je tole res kar dobra fora. Poleti poseješ in počakaš, da zraste. Kakšnega posebnega dela ni z njim.
Potem pred zimo izkoplješ, preneseš na neko bolj zavarovano mesto, potem pa hodiš iskat z gajbico po potrebi in daš za nekaj dni v primeren, temen prostor.
Seveda tisti, ki sejete v rastlinjake, lahko preskočite vmesno fazo.
Menda dela tudi skoraj brez zemlje.
Zdaj je pa treba pojesti tega: Rosso di Verona.
Tole je že tretja gajbica v kurilnici, pa še za kakšne tri ga je v rastlinjaku, kjer je še dobro pokrit z več plastmi vrteksa.
Je tole res kar dobra fora. Poleti poseješ in počakaš, da zraste. Kakšnega posebnega dela ni z njim.
Potem pred zimo izkoplješ, preneseš na neko bolj zavarovano mesto, potem pa hodiš iskat z gajbico po potrebi in daš za nekaj dni v primeren, temen prostor.
Seveda tisti, ki sejete v rastlinjake, lahko preskočite vmesno fazo.
Menda dela tudi skoraj brez zemlje.
Tržaški solatnik sem jaz sejala že zgodaj in ga zdaj že jemo. Če poleti nimam solate, z veseljem jemo tale radič. Vndar potem vedno poslušam, da jemo samo radič...
Kaj pa zimski radiči kot Palla Ros(Bianca, verona, treviški radič, Castelfranco, štrucar, Bianco di Milano, Solkanski radič...?
Cinija1, kdaj si sejala endivijo? Vsako leto tako zgodaj in ti potem ne gre v cvet?_________________naredimo svet lepši
Kaj pa zimski radiči kot Palla Ros(Bianca, verona, treviški radič, Castelfranco, štrucar, Bianco di Milano, Solkanski radič...?
Cinija1, kdaj si sejala endivijo? Vsako leto tako zgodaj in ti potem ne gre v cvet?_________________naredimo svet lepši