Stran 10 od 10
Objavljeno: Po Feb 27, 2023 2:35 pm
Napisal/-a muha
He, he, tudi jaz ! In sem si mislila, da k vodi pa ja bolj ustreza kak polnozrnat prepečenec, kot pa en okusen krof.
Objavljeno: Po Feb 27, 2023 3:27 pm
Napisal/-a brbr
Ha, seveda je bila mišljena kava. Ne me tako dobesedno jemat, no. _________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Po Feb 27, 2023 10:39 pm
Napisal/-a Peter
Če je manj toplo, mora verjetno dlje časa vzhajat?
Če ne vzhajajo dovolj, so težji, manj puhasti in ni bele črte.
Kakor koli, sem ziheraš in ne spreminjam rad, ko mi nekaj dobro uspe.
Tudi mi imamo v stanovanju 20-21°C, ta dan samo malo bolj zahajcamo.
Drugače sta pri nas zadolženi za sladice žena in 15 letna hči.
Iz spošovanja do žene, ne bom napisal kakšni so bili njeni zadnji krofi.
Jaz sem se jih lotil bolj iz heca, ker je žena rekla, da jih ne bo več delala in je hotela naredit miške.
Objavljeno: To Feb 28, 2023 8:37 am
Napisal/-a muha
Prebrala sem Rosanin recept in pritrjujem vsemu, razen pri temperaturi.
Ne rečem, da nima prav, a izgleda, da ni samo temperatura zraka tista, ki odloča, ampak tudi siceršnja mikroklima v prostoru in podlaga, na katero odlagamo. Granit recimo se gotovo obnaša drugače kot les.
Pri meni v kuhinji je med 20 in 21 °C (imam dve napravi, ki kažeta temperaturo in se ujemata) pa krofi ne smejo vzhajati več kot 45 minut. Eno uro bi bilo že preveč. Imam pa za podlago gosto tkano debelejšo tkanino, ki gotovo nekaj pomaga pri zadrževanju osnovne toplote testa. Morda igra kaj vloge tudi odstotek vlage v zraku, ki je pozimi pri meni konstantno prenizka.
Drugače pa ja, nižja temperatura, daljši čas vzhajanja.