Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

česen 2023

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Kapo dol, da sploh lahko obvladuješ tole velikansko njivo. poklon
Zelo lep je, upam, da boš imela rekordno letino!! Very Happy_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prav nobel izgleda tale zadnja slika!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala, vsem.
Copatka, rekordne letine verjetno ne bo, ker sem imela (zaradi suše) bolj droben sadilni material. Tako bo precej glavic bolj drobnih (upam, da srednjih), če sklepam po debelini stebl. So pa rastline zaenkrat zdrave, tako mislim, da bo uspel dozoreti po "naravni" poti. Upam, da se bo to poznalo tudi pri velikosti glavic._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jeseni in letos spomladi sem česen potikala vsepovsod, v cvetlično korito, v lonček k narcisi, v posebej pripravljene lončke. Uporabila sem, kar mi je prišlo pod roke - zunanji stroki lastnega in kupljenega česna, enoletne zarodne glavice (če se tako reče?), pa tiste drobižke s "cveta" ... Zdaj imam česne v vseh mogočih fazah, velikostih in debelinah. Doslej jim je šlo dobro. Upam, da tako hude moče kot spomladi ne bo več in da lepo dozorijo, kar ne bom pojedla sproti, seveda._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka

Moji padli vojščaki po ponedeljkovem neurju Very Happy

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

No, pa ti ga ne bo treba sami prisilno polegati.
copatka

Laughing Laughing Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Če se prav spomon, ga je poleglo že lani, pa ni bilo kakšno škode, a ne?

Je pa zelo lep in še ves pošteno zelen. Mislim, da se obeta odličen pridelek.

Ravno danes sem gledala mojega. Mu počasi zečenjajo rumeneti spodnji listi.
Tisti, ki niso nastavili cvetnega stebla se, tu pa tam, že polegajo. Jiho bo treba kmalu izkopat, da se ne bodo povsem posušili in jih ne bom več našla..._________________naredimo svet lepši
copatka

Ja, tudi lani mi ga je v začetku junija polegel veter. Potem se je trudil malo zravnati in je imel kriva stebla Laughing . A na pridelek to ni vplivalo.
Še vedno pa čakam na pske, samo sem in tja je kakšen, lani ob tem času sem jih že pobirala Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Jaz sem za letos zaključila s pobiranjem. Mogoče bo odtrgala še kakšnega pozabljenčka...

Opažam pa, takoj ko mu odtrgam psk, začnejo listi rumeneti. Tiste rastline, ki jim pske pustim, ostanejo zelene (zorijo) dalj časa._________________naredimo svet lepši
Odgovori