Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Shisandra - Schisandra

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

muha je napisal/a:
Na prvi uč birekla, da jih matra letošnja vročina. So pa izredno obložene! Surprised palec gor . Res prava škoda, da bi propadle Crying or Very sad .

V ogromni večini samo vročina. Se mi zdi, da ji vse preko 30°C ne odgovarja. Sploh dolgotrajna vročina Rolling Eyes .

Sem pa danes videl, da si je rastlinca precej opomogla; kar je suho, je suho, zeleno pa je malo bolj zeleno Wink .

mravlja je napisal/a:
In mogoce bi jo/jih bilo dobro prekomerno zaliti.
Je pa lepa oz. so lepe (saj jih je verjetno ze vec).

Jah, verjamem da rastlinam, ki ne prenesejo vročine, precej/malo Wink pomaga dobro zalivanje. Tudi zato, ker lokalno naredi malo bolj vlažen zrak. Tako poskušam pomagati tudi hojheram in hostam, ki so bolj na soncu.

Ampak, dvakrat sem jo dobro zalil direktno s pipe, pa ne vem, če ji ravno ugaja "frišna" Cool voda iz vodovoda. Kar je dobro za človeka, ni nujno dobro za rastline, a ne?_________________mfranc
mfranc

Tole se je lepše končalo, kot sem se bal.

Prvi toplotni udar je bil najbolj škodljiv, potem se je plezalka malo adaptirala na vročino. Verjetno jih jutri oberem, ker se je začela faza odpadanja jagod.

_________________mfranc
Nazadnje urejal/a mfranc 01 Avg 2017 12:07; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, kako se je razrasla. Shocked
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uauu! Kako lepa dekoracija hiše, prav škoda jo je obrati.

Kako jih porabiš? Skuhaš čaj ali grickaš suhe?
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Čudovito, meni je letos pomrznila, nimam niti ene jagode.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Bravo,
mojster Franc. Dozoreli plodovi na grmu ostajajo tudi letos le moja želja. Kot že nekaj let, so tudi letos vsi plodiči odpadli v fazi razvijanja. Smo se pa že kar navadila okusa mladih lističev v solati ali kar tako.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Požiram sline, med tem pa vse bolj vem, da bo pri meni izziv že rast in razvoj rastline, kaj šele cvetenje in plodovi. Mislim na vročino in sušo.

Daj povej koliko jih zalivaš in gnojiš, koliko je / so stare in za talepši del izpostavljenost soncu.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Mfranc super...

In se pridruzujem juglansovim vprasanjem... Wink
mfranc

Pokorno javljam, da mi je včeraj crknil računalnik, in trenutno gostujem na ženinem notesniku. Jaooo, "ljubo doma, kdor ga ima!" v mislih imam svoj računalnik :-) - ženin je brezžično vezan na hišno ITT, in vse gre počassssiiii .....

Zdaj pa res vidim, da moram kaj ukrepati glede njenih povezav, he, he.

Se javim z odgovori, ko bom na svoji zemlji Very Happy_________________mfranc
mfranc

Končnoooo! Za 500 € nov, desetkrat hitrejši računalnik Wink

Obiral sem 3. avgusta, približno med 3,0 in 3,5 kilce - navagal sem samo prvo nabrano kilo._________________mfranc
Odgovori