Petroselinum crispum - navadni peteršilj

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Petroselinum crispum - navadni peteršilj

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
orhy
Prispevkov: 2455
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Peteršilj, pravi (Petroselinum crispum)
Uporabni deli
List, korenina in seme.


Peteršilj je rastlina, ki je odlična, kot začimba in obenem zdravilna rastlina pa za katere odličnosti, mnogi še vedno ne poznajo.
Svet Evrope pa ga razvršča v skupino naravnih začimb, ki se lahko dodajo živilom v majhni količini.
Kot dišava običajno uporabljamo le liste, ti pa vsebujejo manj eteričnega olja kot korenina, ali plodovi.
Vsebuje tudi veliko rudninskih snovi in vitamine.
V naši kuhinji je , kot začimba nepogrešljiv.......


Več o peteršilju in njegovi zeliščni in kulinarični rabi pa najdete tule na linku Pomurskih lekarn - PETERŠILJ_________________
Slika
Odgovori