Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Volksgarten, Dunaj

Moderator: Melona

crtj-admin
Site Admin

Volksgarten, Dunaj

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Tale vrt se nahaja čisto v centru Dunaja pred Hofburgom, torej nekdanjo cesarsko palačo. Je odprt in prosto dostopen park, zato se ljudje v njem zbirajo, klepetajo, poležavajo na okoliških zelenicah. Park živi in vrtnice seveda z njim in kaj takega bi si želela tudi pri nas.

Vrtnice so razporejene okoli okroglih centralnih gred in sprehajalnih poti. V treh vrstah so posajene visoke stebelne vrtnice, za njimi je kot kulisa nameščena visoka stena iz plezalk. Meni so bile všeč predvsem slednje, nekateri cvetoči ramblerji so bili v tem času res veličastni. Stebelne vrtnice me niso tako očarale, saj so bile na visoka steble cepljene predvsem hibridne čajevke in izbor novejših sort, ki meni ni tako ljub.

Vsekakor zelo lepo vzdrževan vrt vreden ogleda, kaj je komu bolj ali manj všeč je tako čisto osebna stvar in tako kot pri vseh stvareh velja tudi pri vrtnicah...

_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Aah, to je verjetno ta aleja, ki se je spomnim, ko je bila komaj posajena.
Pa je dovoljeno stopiti zraven ter vrtnic ali reskiraš arest?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Vsi smo se pasli ob, vmes, zadaj, vonjali, se dotikali...._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

O, super. Na Dunaju se nikoli ne ve. Laughing_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

In na poti tja sva srečali, no, videli sva gospoda Prošta, ki jo je mahal mimo naju z družbo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Takole pa izgleda Volksgarten pozimi. Ni mi dalo miru in ob božičnem obisku Dunaja sem si odtrgala nekaj minutk še za skok do meni najljubšega dela mesta. Vrtnice so zgledno zaščitene in lepo se vidi, kako so v treh vrstah posajene stebelne vrtnice, za njimi plezalke, kulisa pa so visoka drevesa.

_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Odgovori