Rabarbarin sirup
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Rabarbarin sirup
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 1478
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
Rabarbari spulim stebla.
Zelene liste odstranim,stebla operem in olupim.
Narežem jih na kocke in dam v prevreto hladno vodo.
Ponavadi ob enem puljenje naberem za cca 1kg rabarbare ,ki jo dam v cca1,5 litra vode.
Dodam sok 1 ali dveh limon,citronko.
Pustim čez noč.
Naslednji dan precedim,dodam sladkor,zavrem samo toliko da se sladkor stopi in še vroče nalijem v steklenice ter jih zaprem.
Kašo rabarbare ne zavržem,ampak jo uporabim dalje.Če nimam časa jo dam v zamrzovalnik in ko se je nabre dovolj skuham iz nje marmelado,včasih ko kuham sok imam zraven na štedilniku še kakšno marmelado in dam kašo kar zraven,.....
Količine so približne,ker jaz vse delam nekako po občutku in le malokdaj tehtam.
Po tem postopku ponavadi delam tudi bezgov sirup,sirup iz robinije(akacije),mete,melise,...._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Zelene liste odstranim,stebla operem in olupim.
Narežem jih na kocke in dam v prevreto hladno vodo.
Ponavadi ob enem puljenje naberem za cca 1kg rabarbare ,ki jo dam v cca1,5 litra vode.
Dodam sok 1 ali dveh limon,citronko.
Pustim čez noč.
Naslednji dan precedim,dodam sladkor,zavrem samo toliko da se sladkor stopi in še vroče nalijem v steklenice ter jih zaprem.
Kašo rabarbare ne zavržem,ampak jo uporabim dalje.Če nimam časa jo dam v zamrzovalnik in ko se je nabre dovolj skuham iz nje marmelado,včasih ko kuham sok imam zraven na štedilniku še kakšno marmelado in dam kašo kar zraven,.....
Količine so približne,ker jaz vse delam nekako po občutku in le malokdaj tehtam.
Po tem postopku ponavadi delam tudi bezgov sirup,sirup iz robinije(akacije),mete,melise,...._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
- Prispevkov: 1478
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
Metuljc,kakšnaaa norooo dobra ideja.
Nisem,ampak zagotovo bom.Joj mi že diši v mislih.
In ravno sedaj ko bodo lipe cvetele v vsej svoji lepoti.
Hvala
Orhy,ne vem če kaj zdravi
,vem pa da je dober,osvežilen.
Mi ga mešamo z vodo,če pa še kaj ostane do dolge zime pa si z njim sladkamo čaj
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nisem,ampak zagotovo bom.Joj mi že diši v mislih.
In ravno sedaj ko bodo lipe cvetele v vsej svoji lepoti.
Hvala
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Orhy,ne vem če kaj zdravi
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
Mi ga mešamo z vodo,če pa še kaj ostane do dolge zime pa si z njim sladkamo čaj
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
-
- Prispevkov: 1478
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
Pri nas se lipa komaj odpira.
Robinija je pa seveda prav,čeravno je tule ljudsko bolj razširjen kot akacija
.
Ima pa tak nežen vonj,tudi okus.Malo po medu,pa kot bi hotel tudi malo preskočit na vanilijo
.
Poročam kako bo uspel Lipov sirup._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Robinija je pa seveda prav,čeravno je tule ljudsko bolj razširjen kot akacija
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Ima pa tak nežen vonj,tudi okus.Malo po medu,pa kot bi hotel tudi malo preskočit na vanilijo
![Question](images/smiles/icon_question.gif)
Poročam kako bo uspel Lipov sirup._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/