Divja češnja
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Divja češnja
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Pri hčeri so na parceli ohranili prekrasno drevo divje češnje, ki jim služi kdaj pa kadaj tudi za senco, predvsem pa za hrano ptičkom. Letos je spet izjemno polna, spodnje veje vedno pohrustamo, letos bom prvič poskusila narediti marmelado in sok, če bom našla junaka, ki bo splezal malo nad najnižje veje:
![](http://shrani.si/f/m/11Z/4gsm35s0/p1010505.jpg)
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
![](http://shrani.si/f/m/11Z/4gsm35s0/p1010505.jpg)
![](http://shrani.si/f/3j/Tk/3UZjTbsU/p1010506.jpg)
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
- orhy
- Prispevkov: 2455
- Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 534
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Meni osebno je štrudel z peškami edino dober. Še posebno iz višnjevega kompota, a žal se težko dobi kompot s peškami. Peške so pri sadju kot kost na suhih rebrcah, pasulj s samo šunko sploh nima pravega okusa.
Moj recept je vlečeno testo premažemo z nadevom iz skute, kateremu dodam dva ali več rumenjakov (odvisno od količine)in sneg iz beljakov. Potresem češnje ali višnje s peškami in zavijem.mmmm kako je potem dober.
Seveda je treba jedce opozorit naj pazijo na peške, da kak preveč zagnan ne polomi zob
_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Moj recept je vlečeno testo premažemo z nadevom iz skute, kateremu dodam dva ali več rumenjakov (odvisno od količine)in sneg iz beljakov. Potresem češnje ali višnje s peškami in zavijem.mmmm kako je potem dober.
Seveda je treba jedce opozorit naj pazijo na peške, da kak preveč zagnan ne polomi zob
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Jutri zjutraj grem pazit vnuke in bom nabrala divjih češenj kolikor jih bom dosegla. So tako čudovito zrele, temne, sladke, da se kar cedi. Potem pa mogoče štrudl s pečkami
, ostalo skuham v preliv za sladolede. Kupujem
sladoled burbon vanilijo v veliki posodi v Lidlu, ga imamo vsaj za trikrat, pa nas je kar nekaj jedcev._________________Živeti na podeželju je najlepše!
![Shocked](images/smiles/icon_eek.gif)
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
-
- Prispevkov: 1478
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
Meni jih redno nabira mož.
Vendar jih jaz posušim za čaj._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Vendar jih jaz posušim za čaj._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/