Divja češnja

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Divja češnja

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Pri hčeri so na parceli ohranili prekrasno drevo divje češnje, ki jim služi kdaj pa kadaj tudi za senco, predvsem pa za hrano ptičkom. Letos je spet izjemno polna, spodnje veje vedno pohrustamo, letos bom prvič poskusila narediti marmelado in sok, če bom našla junaka, ki bo splezal malo nad najnižje veje:

_________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če/ko boš delala marmelado, obvezno zmečkaj češnje in sladkor, pusti stati, pa potem pokuhaj, spasiraj, da odstraniš peške. In dodaj limonin sok. Uf, ti zavidam te češnje.
Po moje bi bil tudi štrudl dober (pri nas nikoli ne odstranimo pešk pred peko).
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

metuljc je napisal/a:

Po moje bi bil tudi štrudl dober (pri nas nikoli ne odstranimo pešk pred peko).
Mislim, da bi bilo preveč pečk v štrudlju.
Okus pa je enkraten in se ne more primerjati z nobeno gojeno češnjo.
Doma smo imeli tudi črne. Joj, kako so bile sladke._________________
Slika
MARIJAV

Ja, aromatične pa so res neverjetno. Se skozi pasemo pod spodnjimi vejami dokler jih do konca ne oberemo. Štrudl bi bil fenomenalen, le pečke, te pa mi v štrudlu ne sedejo. izkoščičevati pa skoraj ni kaj, ker bi vse steklo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Meni osebno je štrudel z peškami edino dober. Še posebno iz višnjevega kompota, a žal se težko dobi kompot s peškami. Peške so pri sadju kot kost na suhih rebrcah, pasulj s samo šunko sploh nima pravega okusa.

Moj recept je vlečeno testo premažemo z nadevom iz skute, kateremu dodam dva ali več rumenjakov (odvisno od količine)in sneg iz beljakov. Potresem češnje ali višnje s peškami in zavijem.mmmm kako je potem dober.
Seveda je treba jedce opozorit naj pazijo na peške, da kak preveč zagnan ne polomi zob Embarassed_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
metuljc

Furman je napisal/a:
Meni osebno je štrudel z peškami edino dober.

Se povsem strinjam, nikoli, ampak res nikoli ne odstranimo pešk iz češenj ali višenj. Še boljše kot kompot so zamrznjene višnje, te se pa dobijo.
MARIJAV

Jutri zjutraj grem pazit vnuke in bom nabrala divjih češenj kolikor jih bom dosegla. So tako čudovito zrele, temne, sladke, da se kar cedi. Potem pa mogoče štrudl s pečkami Shocked , ostalo skuham v preliv za sladolede. Kupujem Embarassed sladoled burbon vanilijo v veliki posodi v Lidlu, ga imamo vsaj za trikrat, pa nas je kar nekaj jedcev._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc

Ne delaj mi luštov s tvojimi češnjami, prosim. Prav vse peške sem spravila in jih bom posadila........morda vzgojim kako nizko drevesce s sadeži zavidljivega okusa.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Meni jih redno nabira mož.
Vendar jih jaz posušim za čaj._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Odgovori