Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Satan's Kiss

crtj-admin
Site Admin

Satan's Kiss

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pikantnost: 40-50.000 scovillov
Barva: rdeča

Satan's Kiss se imenuje tudi Baccio Cillegia Piccante ali Satana. Tradicionalno se ga pripravlja polnjenega z inčuni in mozzarelo ter pečenega na žaru.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Plamenka kako naj jaz vem, ali imam Cherry bombs ali Satans Kiss, ki je veliko hujši kot prvi. Jaz gledam obliko in mi je zelo podobna. Oboje so takšne male rdeče bombice. Najlepša hvala za odgovor
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Žal ne vem, ker sta si zelo podobna. Mogoče se ločita v velikosti bunkic, a imela sem samo Satana in ne morem primerjati. Se mi pa Satan ni zdel tako hud, kot sem pričakovala.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Cinija1, sem brskala po fotografijah, pa nisem našla kakšne konkretne razlike, da bi ti jo pokazala. Lani sem gojila oba. Cherry Bomb je naredil večje plodove, tudi sama rastlina je bila večja, ampak je rasel v posodi, ne na vrtu kot Satan's Kiss. In pri Cherry Bomb plodovi ''visijo'', medtem ko je imel Satan's Kiss plodove raščene navzgor.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Dobri so tile hudičevi poljubčki !
Imam dve sadiki v loncih, ki žal nista ne vem kako bogato obloženi, pa nič hudega. Bo naslednje leto bolje.
Definitivno bom to sorto še gojil. Naslednje leto bom poskusil kakšno sadiko posaditi tudi na njivo.
Všeč mi je, ker niso čisto "suhi", da ni meso čisto tanko in ima nekaj soka.
Ko ugrizneš, najprej začutiš sladkobo kot pri kakšni navadni, okusni, rdeči papriki, potem pa tudi malo pogreje, vendar za moj okus ne preveč.
Se jih kar da zobat ... Mr. Green
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Ima kdo 2 semena tega cilija za odstopit?
Odgovori