Liker - mešanje

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Liker - mešanje

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

metuljc napisal/-a: Če Dec 26, 2024 9:23 amRačunaj, da ima domači šnopc približno polovico % etilena 96%, raje malo več. Liker bo zato redkejši, a še vedno dober, če ne še bolj, zaradi dobrega šnopca. Daš ga torej cca 3dl, lahko manj, a liker potem hrani v hladilniku.
Odgovarjam tule, čeprav čisto nič ne sodi v "Ukinitev brezplačnih forumov".
Liker sem naredila po receptu s Kulinarike in tvojih navodilih. Vidim, da se ne meša dobro oziroma da je suspenzija zelo nestabilna. Rumeni del se dvigne, spodaj pa je prozorna tekočina, verjetno šnops. Par ur sem ga imela na kuhinjskem pultu, zdaj je v hladilniku.
Skrbi me ta razplastitev. A bo likerček v redu?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Re: Liker - mešanje

Odgovor Napisal/-a muha »

Ni mi uspelo odcepiti vsega, kar se nanaša na mešanje likerja. Se moram še zverzirati, malo drugače gre, kot sem bila vajena.

Predhodno razpravo najdete od tule naprej.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Lpmami, nimam ideje, zakaj se je to zgodilo. Mogoče bo Copatka kaj rekla.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Nimam pojma, jajčnega likerja ne delam. V mojem žajbljevem likerju se seveda limona in njeni delčki posedejo, pred uporabo pač malo premešaš. ;)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Sicer pa okus res spominja na tistega iz otroštva. Eno zelo majhno količino sem naredila z venezuelskim rumom, ta je bil boljši od tistega z žganjem. Ker jaz źganja nimam rada, razen mogoče kakšne mehke slivovke.
Pravzaprav, tako se mi zdi, je mama ta liker delala s konjakom. Bom naslednjič poskusila s kakšnim vinjakom.
Odgovori